Nyheder18. januar 2009

Ilja Swainson: Bor alene med sin søn

Den 43-årige skuespiller bag kulturminister Waffa Larsen i ”Livvagterne” er fraskilt og bor i Hellerup sammen med sønnen Tobias
Ilja og Tobias har boet alene det sidste års tid og hygger sig gevaldigt
Ilja og Tobias har boet alene det sidste års tid og hygger sig gevaldigt
 Foto: Claus Poulsen

Gennem de seneste 18 år har Ilja primært optrådt som sanger og skuespiller i musicalforestillinger. Rollen som kulturminister Waffa Larsen i "Livvagterne" var derfor en kærkommen udfordring til at afprøve nye sider af sit talent.

- Det er et stort skifte i mit liv og meget opløftende at få lov til at medvirke i en populær dramaserie, siger den 43-årige skuespiller.

Privat bor Ilia sammen med sin tiårige søn Tobias i en hyggeligt indrettet lejlighed i Hellerup. Hun har en sød kæreste, men de har foreløbig ingen planer om at blive gift.

Kender ikke sin far
Det var en tilfældighed, at Ilia kom i betragtning til rollen som minister med iransk baggrund.
Produktionsholdet bag "Livvagterne" ledte efter en skuespiller med arabiske aner. Det fandt man i Ilia, som har en dansk mor og en egyptisk far.

Hun har dog aldrig lært ham at kende. Han forsvandt ud af deres liv, og hendes mor giftede sig senere med en englænder. Deraf kommer hendes efternavn Swainson.

For at skabe en troværdig kulturminister forberedte Ilia sig til rollen
- Jeg interviewede en kvindelig, borgerlig politiker, Lone Yalcinkaya, som har siddet i Folketinget som suppleant for Mimi Jakobsen, og som i dag er medlem af byrådet i Gladsaxe for Venstre. Det gav mig en perfekt baggrund for at skabe figuren som Waffa Larsen.

- Det er dejligt at afprøve nye sider af sig selv. Min drøm er, at det næste gang bliver en gennemgående rolle i en god TV-serie, jeg får lov at spille. Det ville være dejligt, siger hun optimistisk.

Sponsoreret indhold