Nyheder22. april 2023

Ikke sandsynligt at Mette Frederiksen laver en Anders Fogh i NATO

Danmarks statsminister blive næppe ny generalsekretær i NATO, vurderer Hans Engell
– Det vil være meget svært at se resten af NATO-landene, som er en stor kreds, acceptere en dansker, en nordmand og en dansker igen, siger Hans Engell om Mette Frederiksens muligheder for at blive sikkerhedalliancens nye chef. nbsp;
– Det vil være meget svært at se resten af NATO-landene, som er en stor kreds, acceptere en dansker, en nordmand og en dansker igen, siger Hans Engell om Mette Frederiksens muligheder for at blive sikkerhedalliancens nye chef.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det virker ikke sandsynligt, at statsminister Mette Frederiksen (S) ender som den kommende generalsekretær i forsvarsalliancen Nato.

Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Det lyder ikke specielt sandsynligt. Danmark har haft posten som generalsekretær for kort tid siden og blev afløst af en nordmand.

- Det vil være meget svært at se resten af Nato-landene, som er en stor kreds, at acceptere en dansker, en nordmand og en dansker igen, siger han.

Det er de norske medier VG og NRK, som skriver, at Mette Frederiksen er en af de personer, der nævnes i forløbet om at blive den næste generalsekretær efter norske Jens Stoltenberg, som tidligere er blevet forlænget på posten.

Politisk redaktør Casper Dall fra Avisen Danmark ser det heller ikke for sig.

- Det er ganske usandsynligt, at hun skulle ende som generalsekretær for Nato. Danmark og Norge har haft posten de seneste to gange. Der er ganske mange andre nationer, som mener, at de nu er berettiget

- Mette Frederiksen er meget fokuseret på det indenrigspolitiske og har været det hele sin karriere. Hun er i spidsen for et midterprojekt og en historisk stærk flertalsregering i Danmark, siger han.

Ifølge VG skulle særligt USA være begejstret for Mette Frederiksen som kandidat.

Selv om Mette Frederiksen har været statsminister i snart fire år, har hun endnu ikke været på besøg i Det Hvide Hus. Dermed er hun den statsminister, som har ventet længst tid på et besøg i nyere tid.

Sponsoreret indhold