IKKE MIN SKYLD ...

Dennis fra Amager blev bare 16 år. En glad og god dreng, som havde fortjent at smage meget mere af dette liv. Men som ikke fik lov.

Dennis blev slet og ret tævet ihjel - med en kølle. Hvorfor? Forklaringen er lige så enkel, som den er absurd. Nemlig, at han mødte tre afstumpede drenge, der tilfældigvis blev provokeret af Dennis' mørke hud.

Sagen minder i deprimerende grad om den fra Aalborg, hvor en anden ung dreng også fuldstændig umotiveret bankede en venlig 48-årig mand til døde.

Unge mordere har også mødre. Således også dem fra Aalborg og Amager, og begge mødrene har efterfølgende stillet sig velvilligt til rådighed for medierne. Budskabet var stort set det samme: Nemlig, at det er samfundets, kommunens, sagsbehandlerens og politiets skyld, at det gik så galt.

Derimod var der ikke påfaldende meget om mødrenes egen skyld. De er - må man forstå - nærmest ofre.

Samme logik præger visse politikere. Tag nu socialdemokraten Mette Frederiksen, der i påsken gav regeringen ansvaret for, at Dennis måtte lade livet for bøllernes køller.

Hør nu her: Selvfølgelig skal samfundet tage hånd om socialt svage familier. Selvfølgelig sidder der enlige mødre rundt omkring, som har behov for støtte og assistance.

Men: Det erstatter altså ikke det personlige ansvar. Og når drenge render rundt og smadrer andre mennesker med køller eller de bare næver, så er det forældrenes skyld.

Ikke alle andres.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close