Nyheder14. februar 2019

Nyt i Britta-sagen: Ikke flere penge

Britta Nielsens datter Nadia Samina Hayat er gået personligt konkurs.
https://imgix.seoghoer.dk/brittta_nielsen.jpg
 (Foto: Discovery Networks Danmark)

Svindelsigtede Britta Nielsen sidder lige nu bag tremmer sammen med hendes søn. Hun er sigtet for bedrageri for 110 millioner kroner med offentlige midler.

De mange millioner er også kommet familien tilgode. For som man siger, når det regner på præsten, ja, så regner det måske på... datteren.

Nu er Nadia Samina Hayat, Brittas yngste datter, gået personligt konkurs.

Det skriver Finans, der har fået aktindsigt i dokumenter fra Sø- og Handelsretten.

Dermed følger hun i sine mors fodspor. Britta Nielsen er nemlig også gået personligt konkurs, efter hun blev fanget i Sydafrika.

Ifølge Finans blev Nadia Samina Hayat 5. februar erklæret personligt konkurs.

I et tv-program på Kanal 5 fortalte den 31-årige datter, at det var personlige lån fra mor til datter. Derfor har kurator Boris Frederiksen krævet pengene tilbage til Britta Nielsens bo.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/britta.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Britta Nielsen i retten i Sydafrika. Her blev hun anholdt efter et længere flugtforsøg fra de danske og internationale myndigheder. Foto: Ritzau/Scanpix

Dem har den yngste datter ikke kunne betale, og derfor er hun nu gået personligt konkurs.

Heste-eventyr

Den hesteglade datter fortalte i tv-programmet, at hun brugte mange penge på at købe dyre heste. Nogle af dem kostede 750.000 kroner.

Ligeledes betalte Britta Nielsen gladelig til datterens heste-eventyr i udlandet. I Tyskland og Holland havde Nadia Samina Hayat hestevirksomheder, der blandt andet var stutterier.

- Skyldneren (Nadia Samina Hayat, red.) har i et interview med tv-kanalen Kanal 5 bekræftet, at disse midler hidrørte fra Anna Britta Troelsgaard Nielsen (Britta Nielsen, red.).

- På baggrund heraf og i mangel af dokumentation for det modsatte, må det således også have formodningen for sig, at overførslerne fra Anna Britta Troelsgaard Nielsen til skyldnerens private konti er udtryk for lån, skriver Boris Frederiksen i et brev ifølge FInans.

Ifølge Finans har Nadia Samina Hayat ikke gjort indsigelser mod konkursdekretet fra Boris Frederiksen.

- Det er en helt naturlig og forventet udvikling, at der blev indgivet en konkursbegæring mod Nadia Samina Hayat, da hun har modtaget penge fra sin mor, og disse penge indgår i behandlingen af Britta Nielsens konkursbo, siger advokat Christian Bjerrehuus, der repræsenterer Nadia Samina Hayat, til Finans.

Sådan svindlede Britta

5. november sluttede Britta Nielsen flugt fra de danske myndigheder. Hun havde været på flugt i næsten seks uger, da det offentligt kendt, at hun havde bedraget for omkring 110 millioner kroner.

I en lejlighed i Johannesburg anholdte Sydafrikansk Politi Britta Nielsen.

Dermed sluttede også et formodet svindelnummer, som Britta Nielsen har stået bag siden, at hun blev ansat i Socialstyrelsen i 2002. Bagmandspolitiet har senere oplyst, at svindlen kan være startet helt tilbage i 1997.

En intern undersøgelse i Socialministeriet viste, at der havde foregået svindel med styrelsens egne midler. Her skulle Britta Nielsen angiveligt have overført satspuljemidler til sin egen konto.

Britta Nielsen er sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed, der straffes med op til otte års fængsel.

Hendes tre børn, Samina, Jamilla og Jimmy Hayat er sigtet for hæler, der kan give op til seks års fængsel. Børnene har fået deres fars efternavn.

Jimmy og Britta sidder fængslet mens Samina og Jamilla er på fri fod. De nægter sig alle skyldige i sigtelserne.

Sponsoreret indhold