Nyheder13. august 2023

Igen, igen: Donald Trump kan blive ramt af ny alvorlig tiltale

Donald Trump vil formentlig i næste uge blive tiltalt endnu en gang
Donald Trump, som fra 2017 til 2021 var præsident for USA, risikerer formentlig i næste uge at blive tiltalt i endnu en sag om det amerikanske præsidentvalg i 2020.
Donald Trump, som fra 2017 til 2021 var præsident for USA, risikerer formentlig i næste uge at blive tiltalt i endnu en sag om det amerikanske præsidentvalg i 2020.
 Foto: Evelyn Hockstein/Reuters/Ritzau Scanpix

Donald Trump risikerer formentlig i næste uge at kunne sætte endnu et anklageskrift i ringbindet over sine verserende retssager, når en anklager i delstaten Georgia vil bede en føderal storjury om at rejse tiltale mod ekspræsidenten.

Denne gang er det sagen fra Georgia, hvor Donald Trump ringede til den delstatslige indenrigsminister og bad ham "finde 10.400 stemmer", så han kunne vinde USA's præsidentvalg i 2020.

To vidner, som er blevet stævnet af anklageren, bekræfter, at de har fået besked på at møde for storjuryen i delstatens hovedstad, Atlanta, tirsdag.

Det er den hidtil klareste indikation af, at anklager Fani Willis er klar til at fremlægge sin sag for storjuryen – en sag, som hun har efterforsket i mere end to år.

Geoff Duncan, som under præsidentvalget var viceguvernør i Georgia, fortæller til det amerikanske medie CNN, at han er blevet bedt om at aflægge vidneforklaring tirsdag.

– Jeg har helt bestemt tænkt mig at svare på, hvilke som helst spørgsmål de stiller mig, siger Geoff Duncan.

Duncan er ligesom Trump republikaner, men har kritiseret ekspræsidenten for hans konspirationsteorier om, at valget i 2020 var præget af svindel.

En journalist ved navn George Chidi skriver på det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, at han også er blevet bedt om at møde for storjuryen tirsdag.

– Jeg er lige blevet ringet op af distriktsadvokat Fani Willis' afdeling. Jeg er blevet bedt om at møde for retten og afgive vidneforklaring til storjuryen, skriver Chidi på X.

En talsperson fra Fani Willis' afdeling har afvist at kommentere sagen. Anklageren selv har dog allerede tidligere indikeret, at hun ville efterspørge en tiltale mod ekspræsidenten i sagen inden udgangen af næste uge.

Hvis der bliver rejst tiltale mod Donald Trump i sagen fra Georgia, vil det være fjerde gang, at der rejses tiltale mod ekspræsidenten på bare fem måneder.

Tidligere på måneden blev der rejst tiltale i den hidtil største sag mod Trump. Rigmanden blev anklaget for sammensværgelse mod USA ved at forsøge at omgøre valgresultatet.

Den sag bliver ført af den særlige anklager Jack Smith. Smith har tidligere efterforsket og ført sager i forbindelse med krigsforbrydelser i Kosovokrigen.

Han har desuden allerede rejst sagen mod Trump, der handler om, at ekspræsidenten skulle have opbevaret hemmelige dokumenter fra Det Hvide Hus i sit hjem i Mar-a-Lago.

I april erklærede Trump sig ikkeskyldig i en sag, der handler om betaling til pornoskuespilleren Stormy Daniels til gengæld for, at hun tav om en påstået affære. Betalingen fandt angiveligt sted i 2016 kort før præsidentvalget, som Trump vandt.

Sponsoreret indhold