Nyheder6. oktober 2016

Ibi blev ramt af alvorlig sygdom: Sådan går det i dag

Ibi Makienok blev i januar ramt af akut nyresvigt, og den ellers så sprudlende TV-vært har det sidste år kæmpet en hård kamp mod den alvorlige sygdom. Kampen er stadig i gang, men det går heldigvis den rigtige vej, fortæller Ibi
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ibi_makienok_kw.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Selv troede hun, at det var en influenza, der havde sendt hende til tælling.

Men i virkeligheden skyldtes Ibi Makienoks skrantende heldbrev noget langt mere alvorligt: I slutningen af januar blev Ibi Makienok indlagt med akut nyresvigt.

Den ellers så sprudlende TV-vært har det sidste år kæmpet en hård kamp mod den alvorlige sygdom. Kampen er stadig i gang, men det går heldigvis den rigtige vej.

Det fortalte Ibi Makienok, 41, da hun onsdag aften ankom til gallapremiere på animationsfilmen 'Trolls' i Imperial-biografen i København.

- Det går bedre, men det er en langsom proces. Lige nu er jeg stadig på en hel masse piller. Det er man, når man har en nyresygdom, fortalte TV-værten til Ekstra Bladet.

TV-værten har været i behandling med binyrebarkhormon, som er en kraftig medicin med bivirkninger som humørsvingninger, vægtstigning, akne, hævelser og rødme i ansigtet. Medicinen kan også medføre sukkersyge, den svækker knoglerne og øger risikoen for infektioner.

På grund af både sygdommen og behandlingen bliver mange nyrepatienter så trætte, at de er sygemeldt i længere tid. Også Ibi Makienok har mærket, hvordan sygdomsforløbet har svækket hende:

- Man kan ikke have et normalt job, når man har det sådan. Men lige så langsomt kommer jeg i gang. Jeg sidder og skriver lidt, og det er rigtig rart. Jeg har altid skrevet rigtig meget og er nu i gang med en serie om det at være mindst - en iværksætter-serie, siger Ibi Makienok til Ekstra Bladet.

Sponsoreret indhold