Nyheder17. maj 2024

I weekenden sker det for sidste gang: Metroen vil køre stabilt efter

Når weekendens nedlukning af metrolinjerne M3 og M4 er overstået, vil systemet være helt klar til udvidelsen af Sydhavn og Valby den 22. juni
Kommer du til at benytte dig af de nye stoppested?
Kommer du til at benytte dig af de nye stoppested?
 Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Fra klokken tre natten til lørdag og 41 timer frem til søndag aften klokken 20 vil de to metrolinjer M3 og M4 være lukket.

Det er dog også den sidste planlagte nedlukning af Københavns metronet frem mod åbningen af linjen til Sydhavn og Valby 22. juni.

- Det er lige som en softwareopdatering til en computer, og nu ruller vi så den opdatering ud. Den nye opdatering vil indeholde hele den kommende metrolinje, siger Eva Lind, der er chef for kunder og drift hos Metroselskabet, til Ritzau.

- Det vil faktisk sige, at når vi åbner igen på søndag, er systemet klar til, at Sydhavns-linjen bliver tilkoblet. I teorien vil systemet være klar, men personalet skal i ugerne op til åbningen kunne øve sig og træne på linjerne.

Metroselskabets valg om at lukke i pinsen har været et bevidst valg. Sidste år var der færre rejsende i netop de dage, men allerede mandag forventes der at komme tryk på metronettet.

Her løber Royal Run i København nemlig af stablen.

- Vi ved, at der er Royal Run på mandag, men der er vi klar. Så man skal være helt tryg ved, at vi kører igen fra søndag aften, siger Eva Lind.

Pinselukningen er den sidste milepæl inden den endelige godkendelse fra myndighederne til at køre med passagerer.

Under testen bliver medarbejdere også trænet i at udføre de rette procedurer, overholde køreplan og håndtere uventede situationer.

Metroforlængelsen til Sydhavn og Valby åbner for passagerer 22. juni. Kong Frederik skal indvie forlængelsen.

Når de fem nye stationer er i drift, består det samlede metronet af 44 stationer fordelt på 43 kilometer spor.

Når de nye stationer er åbnet, vil M4 køre fra København Syd ved S-togstationen Ny Ellebjerg til Orientkaj i Nordhavn.

Sponsoreret indhold