Nyheder 5. august

I USA kan studerende tage fri på grund af mentale problemer

Flere stater har nu indført mentale sygedage i skolen
Arkivfoto.

Arkivfoto.

Foto: Colourbox

Mentale problemer ses nu på lige fod med en sygemelding.

Det har 12 stater i USA indført for at gøre mere for at håndtere unges mentale sundhed, da problemer som angst og depression bliver et voksende problem blandt børn og teenagere.

Det skriver People.

Cirka en ud af fem teenagere i USA oplever store problemer med depression eller en vedvarende følelse af tristhed og håbløshed på et eller andet tidspunkt, viser tal fra Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse.

Derfor giver flere hundrede skoler nu studerende lov til at tage mentale sygedage. Her kan man så bruge sin dag på at få hvilet og få fornyet energi.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I øjeblikket er det lovligt i 12 stater at tage sådanne sygedage: Washington, Californien, Illinois, Maine, Virginia, Colorado, Oregon, Conneticut, Arizona, Nevada, Utah og Kentucky.

Herudover forsøger fem stater at få indført mentale sygedage.

– Når det kommer til mentale helbredsproblemer som depression og angst, er det også medicinske tilstande, som kan påvirke enhvers evne til at fungere på arbejde eller i skolen, siger Christine Crawford, der er medicinsk direktør hos den Nationale Alliance for Mentale Sygdomme i USA.

– Hele meningen med mentale sygedage er at anerkende, at symptomerne fra de her mentale sygdomme kan opvirke unge menneskers evne til at være til stede i skolen, forklarer hun.

 

Sponsoreret indhold