Nyheder23. februar 2023

I Ukraine var hun bogholder og revisor: Nu arbejder Svitlana i Netto på Nørrebro

Bogholderen lever i dag af at sætte varer på plads på Nørrebro. Hun er en af mere end 7000 ukrainere, der har fået job i Danmark det seneste år
Fra sit arbejdsliv i Ukraine har Svitlana Volk mere end 20 års erfaring som bogholder og revisor. I dag er hun ansat i Netto på Nørrebro.
Fra sit arbejdsliv i Ukraine har Svitlana Volk mere end 20 års erfaring som bogholder og revisor. I dag er hun ansat i Netto på Nørrebro.
 Foto: Salling Group

For et år siden blev hendes liv vendt på hoved, da Rusland invaderede hendes land.

Svitlana Volk måtte flygte fra Ukraine og endte i Danmark.

Et år senere har hun nu en ny hverdag, som foregår i hjertet af Nørrebro.

Her sætter hun varer på plads og holder orden i den Netto-butik, hun har fået job i.

Arbejdet er noget anderledes end det job, hun havde i Ukraine. Her var hun bogholder og revisor i mere end 20 år.

– Mit arbejde er med til at integrere mig, fordi jeg ser, hvordan mine kollegaer kommunikerer både med hinanden og med kunderne.

– Det hjælper mig desuden med at forstå den danske kultur og lære sproget, siger Svitlana i en meddelelse fra Salling Group.

Hun er en af 79 ukrainere, som Salling Group har ansat i deres koncern. Før Ruslands invasion var der blot 17 ukrainere ansat.

I alt er 7.055 ukrainere kommet i arbejde i Danmark et år efter krigen startede. Det oplyste beskæftigelsesministeriet onsdag.

Hos Salling Group byder man de mange flygtninge velkomne, da man er klar over, at et arbejde er den bedste måde at integrere sig på.

– Vi ved, hvor vigtigt det som flygtning er at komme i job, kunne forsørge sin familie og blive en del af det samfund, man er landet i.

– Vi oplever en utrolig taknemmelighed for at få et job og et stort engagement i at ville lære både arbejdspladsen og sproget at kende, fortæller Louise Gade, der er HR-direktør i Salling Group.

Sponsoreret indhold