Nyheder 21. januar 2018

Lasse Svan: - I udtaler altså mit navn forkert

Håndboldkometen Lasse Svan har i 15 år måtte lægge ører til, at håndkommentatorer og andre ikke kan udtale hans navn. Nu forklarer højrefløjsspilleren, hvordan man rigtigt udtaler navnet ”Lasse Svan”

Han har spillet et utal af landskampe – og scoret endnu flere mål. Ja, Lasse Svan kan bedst beskrives som en vaskeægte håndboldkomet.

Og han har da også fået sit navn råbt op på måltavlen adskillige gange.

Der er bare lige ét problem: Håndboldkommentatorerne kan åbenbart ikke helt finde ud af, hvordan navnet Lasse Svan skal udtales.

Det fortæller højrefløjsspilleren i et interview med TV 2 Sporten:

- Det udtales ’Svaan’, og for at citere min mor så hedder det ’Svaan’, fordi der kun er ét n. Hvis det havde heddet ’Svann’, så havde der været to n’er, forklarer spilleren, hvis efternavn stadig bare staves S-v-a-n, fortæller Lasse Svan til TV 2 Sporten.

Håndboldkometen fortæller også, at det var med skiftet fra Sierslev HK til GOG, at det begyndte at gå helt galt med den korrekte udtale.

- De kunne finde ud af det dengang, jeg spillede ungdomshåndbold på Stevns. Men fra da jeg flyttede til Svendborg, var det galt. Der hed jeg ’Schwarn’, fortæller Lasse Svan til TV 2 Sporten.

Du kan gøre Lasse Svan forklare, hvordan hans efternavn udtales korrekt her.

I dag søndag bliver Lasse Svans navn formentlig igen udtalt forkert. Her skal Svan og co. nemlig i kamp mod Tyskland under EM i Kroatien. Kampen fløjtes i gang klokken 18.05, og kampen kan ses på TV 2.

Sponsoreret indhold