Nyheder17. august 2023

I sidste måned døde Frank – i dag bliver han gift med Laila

Laila Brigitte Jørgensen og Frank Steen-Hemmingsen har været kærester siden 1985, og efter 39 år sammen bliver de gift den 17. august 2023.
12 minutter væk fra livet fik Frank og Laila til at ændre deres syn på ægteskab. 
12 minutter væk fra livet fik Frank og Laila til at ændre deres syn på ægteskab.
 Foto: Colourbox

Den 11. juli har Frank Steen-Hemmingsen fra Taastrup fri fra arbejde og han sætter sig ind i sin bil.

Som han plejer, skal han hente sin kæreste Laila Brigitte Jørgensen, men dagen tager en helt uventet drejning. Det skriver Sjællandske Nyheder.

For i et lyskryds svinger bilen stille ud af kørebanen og triller ud på en mark og holder pludselig bomstille. Noget er galt.

Laila venter tålmodigt på sit arbejde. Hun prøver at ringe ham op, men han svarer ikke, og han dukker aldrig op. Hun bliver bekymret, løber ned til bussen, og da hun kommer hjem, ringer hun til familien. Ingen ved noget.

– Jeg tager ud på Franks arbejde, men der er hans bil ikke. På kontoret finder jeg en kollega, der står sammen med sin kone. Hun siger: "Jeg tager over, og nu ringer jeg rundt til hospitalerne", siger Laila Brigitte Jørgensen til Sjællandske Nyheder.

Efter et par opkald er der bid. På Glostrup Hospital fortæller de, at Lailas kæreste er indlagt på Gentofte Hospital. På dette tidspunkt ved hun endnu ikke, at Frank har været død i 12 minutter. Men det finder hun snart ud af.

Hun får også fortalt, at en motorcyklist har reageret hurtigt, og at vedkommende muligvis har set Frank slingre i bilen, inden den kørte gennem et lyskryds ved 14.30-tiden og havnede på en mark.

Udover livgivende hjertemassage har vedkommende også ringet til Falck, der ligeledes reagerede hurtigt. Frank ligger i respirator i dagevis, men en dag får Laila et opkald fra hospitalet. De vil prøve at vække ham. En onsdag morgen åbner han øjnene igen.

– De siger, at jeg ligner en, der lige er landet fra månen. Det er meget mystisk at vågne der. Fuldstændig surrealistisk, siger Frank Steen-Hemmingsen.

I dag bliver de gift

I maj 1985 får de kontakt med hinanden gennem en annonce i Ekstra Bladet. Oktober samme år flytter de sammen. De drømmer ikke om ægteskab, men det ændrer sig nu.

– Da jeg ser Frank ligge der i respirator, blev jeg usikker på, om jeg overhovedet måtte give tilladelse til, at den bliver slukket, hvis det kommer dertil. Det sætter en masse tanker i gang og en kusine spørger, hvorfor vi ikke bare bliver gift, siger Laila Brigitte Jørgensen.

– Vores kærlighed har fået et boost af denne oplevelse, og vi prioriterer hinanden endnu højere, siger han. til Sjællandske Nyheder.

Sponsoreret indhold