Nyheder 6. oktober 2021

I dag sker det: Stor ændring af NemID

Fra i dag erstattes NemID med MitID
(Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Hele Danmark får fra i dag et nyt digitalt ID.

NedID erstattes med MitID, der skal styrke den digitale sikkerhed.

Allerede nu får de første NemID-brugere besked om, at de kan få MitID.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse:

"Med MitID styrker vi det digitale Danmark og sikrer, at vi fortsat kan færdes trygt på nettet med vores digitale ID. Nu begynder overgangen til MitID, hvor flere end fem millioner borgere over de kommende måneder skal begynde at tage det nye ID i brug - og det skal være en tryg oplevelse for alle".

"Derfor får alle NemID-brugere i disse dage et brev i Digital Post, hvor de får at vide, hvad de skal gøre for at få MitID, ligesom der vil være grundig information og hjælp at hente i overgangen til hele Danmarks nye digitale ID", siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, der sammen med bankernes brancheorganisation, Finans Danmark, udgør partnerskabet bag MitID.

Med det nye MitID kan man logge på sin netbank og offentlige selvbetjeningsløsninger som eksempelvis skat.dk, borger.dk og sundhed.dk. I de kommende måneder vil en lang række organisationer og virksomheder blive koblet på løsningen, så man fremover kan bruge MitID til endnu flere private og offentlige tjenester på nettet.

Da overgangen til MitID sker over en længere periode, vil der i en periode være steder og situationer, hvor man fortsat skal bruge sit NemID. Derfor skal man i overgangsperioden beholde sin NemID nøgleapp og sit nøglekort.

Sponsoreret indhold