Nyheder30. april 2024

I Aalborg er der størst risiko for at blive våd, når du cykler på job

Sammenlignet med Aarhus, Odense og København vil man oftest cykle i regnvejr til og fra arbejde i Aalborg
Det viser sig, at behovet for ikke at møde våd op på arbejdet, er en dårlig undskyldning for ikke at tage cyklen. Blot 5,1 procent af cykelturene til og fra job i Aalborg er de ti seneste år foregået i regn. I Aarhus, Odense og København er det tal endda
Det viser sig, at behovet for ikke at møde våd op på arbejdet, er en dårlig undskyldning for ikke at tage cyklen. Blot 5,1 procent af cykelturene til og fra job i Aalborg er de ti seneste år foregået i regn. I Aarhus, Odense og København er det tal endda endnu mindre.
 Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

At møde gennemblødt op på arbejde er nok noget, de fleste gerne vil undgå.

Og måske har vejret så stor en indflydelse på dig, at du nægter at sætte dig op på jernhesten, hvis det regner, og du derfor er tvunget til at iføre dig regntøj for at undgå at blive våd.

Cykler man til og fra arbejde i en af Danmarks fire største byer, er der mindst risiko for at blive fanget af tunge regndråber i København.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), som har undersøgt, hvor ofte det har regnet mellem klokken 08 og 09 og mellem klokken 16 og 17 på alle hverdage gennem de seneste ti år.

For Aalborg, som topper listen, har 5,1 procent af cykelturene været i regn.

Det gælder kun for 4,2 procent i København, mens Odense og Aarhus ligger midt imellem med en andel på henholdsvis 4,8 og 4,9 procent.

Ifølge DMI er det ikke helt forkert at antage, at jo længere man bor mod vest, desto større risiko er der for at blive våd.

– Man snakker tit om, at Danmark ligger i vestenvindsbæltet. Det er, fordi vi får rigtig mange lavtryk ind fra vest. Når vi gør det, vil fronterne typisk ramme vestkysten med mest nedbør, siger Herdis Preil Damberg, meteorolog ved DMI, til Ritzau.

Når fronten bevæger sig mod øst, vil den langsomt blive svækket, lyder det videre.

Også årstiden har stor betydning for, om man risikerer at møde op på arbejde med drivvåde bukser.

Foråret er klart den bedste periode som cyklist.

– Det er der, hvor der er gode chancer for højtryksvejr og det, vi kalder for påskeøsten, hvor vi får en tør østenvind ind med masser af solskin, siger Herdis Preil Damberg.

Sponsoreret indhold