Nyheder 26. juni 2014

Hvor er det rørende! Line nåede ikke at blive student, så vennerne gjorde dette...

Se billedet: Gymnasieklasse hyldede pige, der tabte kampen mod kræft
Af af
Hvor er det rørende! Gymnasieklasse i Fredericia hyldede deres afdøde kammerat
Hvor er det rørende! Gymnasieklasse i Fredericia hyldede deres afdøde kammerat
Foto: FacebookI disse dage fejrer tusindvis af studenter landet over, at tre års hårdt arbejde er slut - og huen nu er i hus.

Men for en gymnasieklasse i Fredericia er studenterfesterne også præget af en mørk og trist historie. For én af klassekammeraterne nåede aldrig at opleve den store dag. Hun nåede aldrig at fejre titlen som student anno 2014 og køre hestevogn med sin klasse.

Line Riis Strini tabte kampen mod kræft sidste år, 17 år gammel.

Men vennerne til den unge pige har ikke glemt deres elskede klassekammerat. Onsdag lagde de således vejen forbi kirkegården i Fredericia, hvor Line er begravet, og lagde 15 røde huer og blomster ved gravstenen.

Klassekammeraterne tog et billede, som de efterfølgende lagde på Lines mindeside på Facebook:

- Vi ville ønske du havde din egen hue at tage på. Vi savner dig! Knus og kram fra alle i 3.c , skriver en pige fra klassen ved navn Henriette til billedet, på Facebook-siden.
Et ordsprog siger, at ét billede kan sige mere end 1000 ord - og røre endnu flere. Og netop dét billede fik i dag en helt speciel betydning.

Billedet med den meget triste historie bag har nemlig rørt tusindvis af danskere. Mere end 20.000 har liket billedet, og tusindvis har rost klassekammeraterne for deres hjertevarme gestus.

I Fredericia sidder mor, Ann Riis Strini, og kan slet ikke forstå det. Hun er meget overvældet over alt dét, der er sket, fortæller hun til SE og HØR:

- Det er overvældende. Meget overvældende. Line har rørt mange, og det er dejligt at vide. Det er en dejlig gestus over for hende, det er slet ikke til at forstå, siger Ann Riis Strini til SE og HØR.
I oktober 2011 begyndte de første symptomer at vise sig: Line havde kræft (Foto: Privat)
Den kønne lyshårede pige blev kun 17 år (Foto: Privat)


Henriette fra 3.C fortæller på mindesiden, at klasssen valgte at lægge huerne på Lines grav for at symbolisere, at klassen ikke har glemt den kønne pige:

- På vejne af 3.c vil jeg sige mange tusind tak for alle de fine ord, som vi har fået! Vi postede dette billede for at vise at Line absolut ikke er glemt, og at hun har kæmpe betydning i begivenheder som disse! Line var en veninde i verdens klasse, derfor fortjener hun også at være med i denne tid. Mange knus fra 3.c

Familien til den unge pige takker også for klassekammeraternes hyldest på mindesiden på Facebook:

- Kære 3C. Jeg fyldes af en taknemmelig der er svær at beskrive. Jeg kan høre Lines forlegne men glade latter for mig. Jeg er sikker på hun følger med og jeg er sikker på at hun i jeres hjerter er gemt. I er nogle fantastiske unge mennesker. Stort tillykke med huerne . Vi ønsker alt det bedste for jer med det I hver især nu skal i gang med. Tusind tak!, skriver moren til Line, mens et andet familiemedlem tilføjer:

- Tak til jer alle fra 3. C. Dette er intet mindre en fantastisk . Ville sådan ønske i alle stod med jeres huer på sammen med Kære Line i midten, midt på Rådhuspladsen eller foran Landsoldaten i stedet for på en kirkegård, men dette er intet mindre end hjerteskærende dejligt at se. Kære Line vi savner dig. Tænker tit på hvordan det ville være at se dig tøffe rundt i Fredericia i bil. For evigt elsket og savnet og ALDRIG glemt. Du er i vores hjerter for altid. ??, skriver et familiemedlem således.

Det var tilbage i oktober 2011, at livet tog en uventet drejning for den kønne lyshårede pige. Hun begyndte at føle sig utilpas og svimmel. I marts 2012 kom så den frygtelige besked: Line havde kræft i hjernen.

Line kom i behandling, og forældrene fortalte om deres datters brave kamp til Fredercia Dagblad i oktober 2012.

Men trods hendes fightervilje, døde Line alt for tidligt, 18. marts 2013.

Midt i kræftforløbet fik familien fremstillet en plakat med citater fra Line. Plakaten kan stadig købes. Den koster kr. 100,- + evt. forsendelse og alt går til børnecancerfonden.

Du kan købe plakaten her.

Sponsoreret indhold