Nyheder 15. maj

A' hvaffor noget? Nu kan du SPISE kaffegrums hos 7-Eleven

”Snegl til kaffen – og kaffe i sneglen”. Under sådan et selvopfyldende slogan lancerer 7-Eleven nu et nyt koncept, hvor overskydende kaffegrums omdannes til olie og mel
Så er der kaffe i sneglen hos nærbutikskæden 7-Eleven 
Så er der kaffe i sneglen hos nærbutikskæden 7-Eleven
Foto: Peter Larsen Kaffe, 7-eleven

Så er der grums på menuen!

Træder man ind på et af de mange 7-Eleven-butikker rundt omkring i landet, kan man fremover opleve en vaskeægte cirkulær kaffeproces.

Det skriver kæden af døgnåbne nærbutikker i en pressemeddelelse.

Med andre ord kan kunderne hos 7-Eleven nu spise grums fra den kaffe, som de måske selv nyder til sneglen eller andet bagværk fra det efterhånden ret så populære convenience-bageri, som 7-eleven er blevet til på dansk jord.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stort potentiale

Næringsindholdet i kaffebønnerne ligger nemlig på sølle én procent – højest – når en kop kaffe brygges. Det betyder, at enorme ressourcer går til spilde hver eneste dag, da det er det eneste, disse bønner bliver brugt til.

Men det skal nu være anderledes.

– Man kan vælge at se det som et problem, at vi kun udnytter 1 pct. af kaffens næringsværdi. Eller man kan se det som et potentiale, at vi har 99 pct. at arbejde med. Vi vælger det sidste, siger Lars Aaen Thøgersen, der er innovationschef hos Peter Larsen Kaffe, der sammen med virksomhedens svenske moderkoncern, Löfbergs, har grundlagt dette The Circular Coffee Community.

Det beskrives som et fællesskab hvor virksomheder, organisationer og forskere arbejder sammen om at eliminere alt spild fra produktion og forbrug af kaffe.

Snegl til kaffe - og kaffe i sneglen. De overskydende kaffefibre findes allerede i det populære bagværk i 7-Eleven. 
Snegl til kaffe - og kaffe i sneglen. De overskydende kaffefibre findes allerede i det populære bagværk i 7-Eleven.
Foto: Peter Larsen Kaffe, 7-eleven

En af de virksomheder – Kaffe Bueno – udnytter det overskydende kaffegrums ved først at trække olien ud af grumset, derefter raffinere den og sælge den som ingrediens til blandt andet hudpleje og kosmetik.

Det efterlader kaffefibre.

Og de kan i et vist omfang bruges som et alternativ til mel med masser af fibre og proteiner, der tilfører både smag, konsistens og farve til brød og andre madvarer. Og vupti, så er vi tilbage til 7-Elevens snegle eksempelvis.

Allerede på hylderne

De første produkter med kaffemel er på hylderne hos verdens største kæde af nærbutikker. I 7-Elevens danske butikker er kunderne de seneste uger blevet mødt med plakater med teksten: ”Snegl til kaffen & kaffe i sneglen”. Sneglene er bagt af Easyfood med kaffemel fra Kaffe Bueno og solgt til 7-Eleven af Peter Larsen Kaffe.

– Vi vil gerne være med til at trække fødevareproduktionen i en mere ansvarlig retning. Kaffesneglen er bagt med upcyclet kaffegrums, og den passer perfekt ind i vores sortiment, hvor vi også har skiftet til økologisk surdejsbrød med upcyclede restprodukter fra produktion af fx gulerodsjuice og ost, siger kategorichef for bageriprodukter, Emilie Skouboe Madsen.

Sponsoreret indhold