Hvad pokker? Hagl smadrer spidsen af fly

Det kunne se ud som om, at flysnuden lige har fået en trykseksten

Det kunne se ud som om, at flysnuden lige har fået en trykseksten

Foto: Twitter/Bill Ritter

Nu er en Airbus A219 ganske vist ikke en jetjager, men denne spids er i hvert fald nok ikke særligt meget værd længere. 

Mandag ramte et fly fra Delta Airlines i USA ind i lidt af en heftig haglbyge, som lignende fly normalt ikke har nogle problemer med at flyve igennem. 

Lige i dette tilfælde var haglene dog tilsynelande så store og voldsomme, at de nærmest tykkede den stærke snude - også kaldet radarskjoldet - ind. 

Det skriver luftfartsmediet Check-In.dk

Navigationen røg

Airbus-flyet skulle have landet i La Guardia-lufthavnen i New York, men måtte i stedet lande i sikkerhed i JFK lufthavn, da den kraftige haglstorm besværliggjorde nedstigningen.

 

I en kort periode oplevede piloterne endda problemer med navigationssystemet på grund af det voldsomme vejr. 

Det usædvanlige billede af den beskadigede flysnude er blevet delt af tv-journalisten Bill Ritter på Twitter. Her er han dog endnu ikke klar over, hvad der forårsagede den underlige skade. 

"Hagl eller fugle?" spørger han sine følgere, som dog er hurtige til at hoppe på den første - og korrekte - teori: 

"Hvilken slags fugl kunne dog gøre det der?"

Store som golfbolde

Ifølge det danske rejse- og luftfartsmedie er radarskjolet lavet af fiberforstærket plast, der er beskyttet med speciel maling. Det er designet til at modstå både ekstreme vejrforhold, fugle, hagl og regn. 

Og det er altså ikke usædvanligt, at der var problemer med navigationen, for det er herude - i flyets næse - instrumenterne til den slags sidder. 

I løbet af mandagen var der kraftigt hagl over det meste af New York. Flere borgere så hagl på største med golfbolde, lyder det. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close