Nyheder26. februar 2014

Huxi Bach: Jeg vil gøre det selv

Radio- og TV-værten kan ikke lide at spørge andre om hjælp
Huxi Bach er aktuel med sin andet one-man-show "Hjælp"
Huxi Bach er aktuel med sin andet one-man-show "Hjælp"
 Foto: Kaspar Wenstrup



Når radio- og tv-værten Huxi Bach har premiere på det satiriske one man-show "Hjælp", håber han, at han kan være med til at sætte fokus på, hvor svært, vi danskere egentlig har det med at bede om hjælp.

Det er også noget, han også selv kæmper med.

- Jeg vil hellere selv prøve at installere en vandhane - vel vidende, at jeg ikke kan finde ud af det - end jeg vil bede en professionel om hjælp, siger han og griner.

- Det er jo også lidt sigende, at mine shows er solo. Jeg kan godt lide at gøre tingene selv, siger han.

Det er derfor ikke så meget en løftet pegefinger, han har tænkt sig at vise med showet. Han vil bare gerne ruske lidt op i os.

Hvorfor mange er så tilbageholdende med at bede andre om hjælp, har Huxi Bach ikke en entydig forklaring på. Men han ved, hvad det er ved ham selv, der gør, at han ofte tøver med det.

- Det handler om kontrol. Når man gør tingene alene, så kan man kun blive sur på sig selv, hvis det ikke går, som det skal - samtidig kan man også høste al anerkendelsen og æren, hvis det gør, siger han.

Huxi Bach snaver med kendt HIV-smittet mand

Mens han - som mange andre - har svært ved at bede om hjælp, så er han bedre til at give den.

- Jeg kan godt lide at hjælpe med min erfaring. Hvis jeg ved noget, som nogen gerne vil vide noget om, så vil jeg gerne hjælpe. Og jeg vil også gerne hjælpe med at give min ærlige mening. Hvis folk vil have det råt for usødet, så giver jeg dem det gerne, siger han.

Showet kalder han for en "uautoriseret forelæsning" og den kommer han rundt med i det meste af landet. Det er anden gang, han prøver det.

Første gang var med showet "Huxi Bach's Store Kærlighed", og allerede mens han turnerede vidste han, at det ikke blev sidste gang.

For selvom han kan kalde sig både radiovært og tv-vært, så trækker det i ham at stå foran et publikum.

- Det er et fix for mig at stå på scenen, det kan jeg ikke lyve om, siger han.

"Hjælp" har premiere den 6. marts.

Rasmus Bjerg: Nu som standupper

Sponsoreret indhold