Nyheder24. oktober 2022

Hun donerede 240.000 anonymt til Franks fuglepark: Nu står lottomillionær frem

Hendes store kærlighed til dyr fik Jeanette til at lave et opkald, der reddede Franks livsværk
Anonym donor står frem
Det var en lottomillionær, der trådte til, da Frank Friis Nielsen stod til at lukke Nordsjællands Fuglepark.
 Foto: André Klein

Inden efterårsferien så det sort ud for Nordsjællands Fuglepark og Frank Friis Nielsen, der stod til at dreje nøglen om på sit hjertebarn gennem 25 år.

Men en kvinde kom Frank til undsætning, da han havde mest brug for det. Pludselig stod der nemlig de 240.000 kroner på kontoen, som Frank havde manglet til at redde sin fuglepark.

For få uger siden insisterede donoren på at være anonym, men nu står hun frem overfor Helsingør Dagblad.

Det drejer sig nemlig om en 55-årig kvinde, der i 2015 trak overskrifter landet over. Dengang vandt Jeanette, der ikke ønsker at stå frem med efternavn, den på daværende tidspunkt største lottogevinst i Danmark på 315 millioner kroner i EuroLotto.

Siden har hun og manden med mere eller mindre held investeret i køb og udlejning af ejendomme – og nu også i Nordsjællands Fuglepark.

Jeanette bor selv i Esrum, hvor fugleparken ligger og har været forbi ad flere omgange. Hun forklarer til Helsingør Dagblad, at det var hendes kærlighed til dyr, der fik hende til at række ud til Frank.

Til at begynde med kom der dog ingen reaktion på hendes henvendelse.

– Så til sidst ringede jeg til ham og spurgte, hvorfor han ikke svarede mig, og han sagde, at han ikke troede på, at jeg kunne hjælpe ham, for der var brug for et temmelig stort beløb. Okay, sagde jeg – men så fortæl mig da, hvor meget det drejer sig om. Og så sagde han omkring en kvart million, forklarer hun.

Det beløb havde Jeanette liggende.

Pengene, som Jeanette har doneret, går til elregninger og foder til dyrene. De skal også sikre løn til de ansatte, som Frank ellers havde været nødt til at fyre på grund af økonomiske problemer.

Sponsoreret indhold