Nyheder20. juni 2016

5 friske: Hollywood-stjerne død, LeBron i sejrs-tårer og Heise hylder sosu'er

SE og HØR giver dig her 5 friske fra morgenstunden – så læs med her, hvis du skal kunne tale med om alt dét, der sker og er sket
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/5_friske_front.jpg
 Foto: Thomas Laursen og All Over

1. Ung Hollywood-skuespiller død – blot 27 år

Hollywood-skuespilleren Anton Yelchin er død i en alder af blot 27 år. Den unge skuespiller blev fundet død natten til søndag i sin egen indkørsel i San Fernadino, Californien. Anton Yelchin var ved et tragisk uheld blevet mast mellem sin egen bil og en murstens-postkasse, som var forbundet til en lukket port.

Det var skuespillerens venner, der fandt Anton Yelchin død. De var taget tilbage til hans hus, fordi de var bekymrede over, at han ikke var dukket op til en planlagt aftale. Ifølge TMZs oplysninger var bilens motor stadig tændt, da vennerne fandt den døde Anhon Yelchin fastklemt bag bilen. Politiet mistænker ikke, at der er sket en forbrydelse.

Anton Yelchin var nok mest kendt for sin rolle som Ensign Chekov i genindspilningen af Star Trek-filmene. Han har dog også medvirker i film som blandt andre Alpha Dog og Taken.

2. Lotte Heise hylder sosu’er: - De burde få en medalje

Lotte Heise er kendt som én, der gerne kæfter op og giver sin ærlige mening. I weekenden var det så de besøgende til folkemødet på Bornholm, der fik lov til at høre den rapkæftede debattør og skuespiller. Her gav Lotte Heise ifølge Avisen.dk sit syn på hjemmeplejen – en verden hun har fået et indgående kendskab til, efter at hendes egen mor blev ramt af en blodprop og fik brug for hjælp fra hjemmeplejen.

Selv om Lotte Heise har været utilfreds med en del ting i forbindelse med sin mors sygdomsforkøb, har hun stor respekt for hovedparten af de sosu’er, der hjalp hendes mor.

- Jeg har mødt langt flest søde sosu’er. De er dygtige, og de gør deres arbejde godt, og de er omhyggelige, forklarede Lotte Heise, der dog var chokeret over, at de havde så travlt, at hendes mor nogle gange måtte vente med både båd og komme ud af sengen. Og så var hun også chokeret over, at sosu’erne ikke får mere i løn, når deres opgave har så stor betydning for både den ældre og deres pårørende.

Det kunne vi snakke med politikerne om. Hvordan det kan være at et arbejde, der er så vigtigt, har så lav en løn? Det er fandeme for ringe. De skulle have en fortjenstmedalje, inden de blev 50, for der er de alligevel slidt ned, men det får de sgu ikke. Det får en eller anden åndssvag kaptajn med en polet på armen oppe hos dronningen, sagde hun.

3. LeBron brød grædende sammen – vandt efter historisk comeback

LeBron James kunne ikke holde tårerne tilbage, da han natten til mandag dansk tid kunne lade sig hylde som vinder i verdens bedste basketball-liga, NBA. Sammen med sit hold Cleveland Cavaliers hev han nemlig en historisk sejr hjem efter at have været bagud 1-3. Det har intet hold i NBA-finalserien aldrig præsteret før.

Kampen blev spillet natten til mandag dansk tid på Cleveland Cavaliers hjemmebane, Golden state Warriors i Oracle Arena i Oakland. Med et minut tilbage af kampen var stillingen 89-89. Men lige inden slutfløjtet lykkedes det Cleveland Cavaliers-stjernen LeBron at dunke bolden i nettet – og altså sikre sit hold den historiske førsteplads.

- Jeg var ikke god nok i de første to kampe i den her arena. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at forbedre mig. Jeg har været i stand til at levere et par spektakulære kampe til sidst. Vi har skrevet historie, jeg er lykkelig, siger LeBron James efter kampen til ESPN.

4. Vild vejrkrig: DMI siger 15 grader – TV 2 Vejret 30…

Drømmer du om høj sol og høje temperaturer? Og ville du gerne snart trække i dit badetøj og tage en dukkert, før du tænder grillen? Ja, så bør du tage et kig på TV 2 Vejrets prognose for den kommende uges vejr.

Er du derimod mere frisk på at trække en sweater på og holde dig inden døre… ja, så bør du kigge på DMIs prognose for den kommende uges vejr.

For de to vejrgiganter er bestemt ikke enige, når det kommer til ugens vejr.

TV 2 Vejret mener således, at det kan blive op til 30 grader i weekenden – særligt i Midt-, Vest- og Nordjylland:

- Flere prognoser peger nemlig på at meget varm luft kan strømme op over landet fra syd allerede fra torsdag, hvilket vil få temperaturen til at ryge helt op i det "røde" felt. Allerede torsdag kan temperaturen nå 28 graders varme, mens vi måske kan se frem mod årets hidtil varmeste dag, fredag, med temperaturer der kan nå 30 grader', skrev TV 2 Vejret således søndag.

DMIs meteorolog havde søndag ikke sat temperaturer på vejrkortet endnu, men i et interview med Ekstra Bladet var meteorlogen klar til at give sit vejrbud – og han var altså langtfra så gavmild med de høje temperaturer:

- Den vejrmodel, vi støtter os til, den har bestemt ikke 30 grader. Det kan være 15 om lørdagen og 15 om søndagen. Så kan det jo blive 30 på den måde, siger Mogens Rønnebek til Ekstra Bladet.

Både TV 2 Vejret og DMI er dog enige i, at det bliver varmt på torsdag – men de er altså ikke enige i, om det bliver varmt eller koldt i weekenden.

https://imgix.seoghoer.dk/nattens_daemoner_2.jpg
 (Foto: YouTube)

5. Mand dør mens han ser verdens uhyggeligste film… men uhyggen stopper ikke dér!

De fleste kender nok følelsen af at få hjertebanken og svedige hænder, når de ser en gyserfilm. Men i sidste uge fik en gyserfilm fatale følger for en indisk mand, der ville ”nyde” en gyserfilm i biografen.

For manden endte nemlig med at dø – lige som den uhyggeligste scene i filmen tonede frem på biograflærredet.

Ifølge flere kilder havde manden sat sig til rette i biografsædet i Sri Balasubramaniar Cinema i Tiruvannamalai sammen med en ven for at se ’The Conjuring 2’ (på dansk ’Nattens Dæmoner 2’). En film som endda er blevet kåret til den mest uhyggelige i verden.

Men undervejs i filmen begyndte den 65-årige at klage over brystsmerter, hvorefter han kollapsede. Han blev hastet på hospitalet, hvor han blev erklæret død.

Men herefter har sagen taget en mystisk – og også ret så uhyggelig – drejning.

Efter mandens død blev hans lig sendt til Tiruvannamalai Government Medical College Hospital, men undervejs er både mandens lig og personen, der transporterede liget, forsvundet sporløst.

Ifølge The Independent mener politiet, at manden, der transporterede liget, er stukket af med det.

Nattens Dæmoner 2' havde premiere i de danske biografer den 9. juni og bygger på den sande historie om en britisk familie, der var overbevist om, at noget uhyggeligt spøgede i deres hjem.

Læs deres hårrejsende historie her.

Sponsoreret indhold