Nyheder14. marts 2024

Hollandsk fodboldspiller anholdt i Dubai

Quincy Promes er blevet varetægtsfængslet i Dubai og står over for at blive udleveret til Holland i forbindelse med opsigtsvækkende kokainsag
FILE - Netherlands' Quincy Promes looks on during
Den hollandske landsholdsspiller Quincy Promes er dømt i kokainsag.
 Foto: Peter Morrison/AP/Ritzau Scanpix

Den tidligere hollandske landsholdsspiller Quincy Promes - som i sidste måned i Amsterdam blev idømt en straf på seks års fængsel for at have deltaget i smugling af kokain - er blevet anholdt i Dubai.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Quincy Promes, som spiller i den russiske klub Spartak Moskva, blev dømt in absentia ved en domstol i Amsterdam 14. februar for at have været involveret i smugling af mere end 1360 kilo kokain i 2020.

Derfor blev der udsendt en international arrestordre på den 32-årige fodboldspiller. Ifølge flere medier har han siden begyndelsen af marts været i husarrest på et luksushotel i Dubai.

Promes blev desuden i Dubai for to uger siden anholdt for en "lokal overtrædelse", der ikke havet noget med sagen i Amsterdam at gøre.

Denne gang er han på baggrund af den internationale arrestordre blevet anholdt og "varetægtsfængslet takket være myndighedernes arbejde" i Holland og i De Forenede Arabiske Emirater, sagde anklagerne i en udtalelse onsdag.

- Holland vil anmode om udlevering af manden, lyder det i udtalelsen.

Ifølge russiske medier blev Promes 1. marts anholdt for at forlade et sted i Dubai, efter at han havde været involveret i et trafikuheld, skriver det hollandske nyhedsmedie NOS.

Det meldes, at anholdelsen fandt sted i en lufthavn, da hans klub skulle flyve hjem fra at have været på træningslejr i Dubai.

Der er tidligere blevet gjort forsøg på at få Promes udleveret fra Moskva. Det er dog ikke lykkes.

I kokainsagen mod Promes har anklageren taget afsæt i en række chatbeskeder, som er blevet opsnappet. I beskederne brugte Promes et alias og indtog en "dirigerende, koordinerende og økonomisk rolle", lød det.

Smuglingen skal være foregået gennem havnen i Antwerpen.

I en anden sag var Promes i forvejen idømt en straf på 18 måneders fængsel og pligt til at betale erstatning, efter at han havde stukket et familiemedlem på baggrund af en konflikt om en stjålen halskæde.

Den 32-årige kantspiller kan prale af 50 kampe på det hollandske landshold, men har ikke optrådt i den orange trøje siden 2021.

Siden 2021 har han spillet for Spartak.

Sponsoreret indhold