Høj til vejrs: På vej til Mont Blanc

– Hvordan vi har det? Helt fint. Men spørg os igen, når vi når helt op under trætoppene. Så ser vi måske ikke helt så glade ud, siger Ditte Ylva og Nicoline Toft under de indledende øvelser i lav højde.

– Hvordan vi har det? Helt fint. Men spørg os igen, når vi når helt op under trætoppene. Så ser vi måske ikke helt så glade ud, siger Ditte Ylva og Nicoline Toft under de indledende øvelser i lav højde.

Foto: Dan Mariegaard

Tilskuerne med fødderne solidt plantet på jorden kommer med opmuntrende tilråb til Nicoline Toft, som balancerer på en lille platform 14 meter oppe under trækronerne.

Så højt er hun kravlet til vejrs i GoMonkey-parken i Gladsaxe som et led i træningen til, at hun, Ditte Ylva og Kira Eggers snart skal bestige Mont Blanc sammen med andre repræsentanter for Børneulykkesfonden.

Nicoline har lige haft en ubehagelig oplevelse med nogle vejrtrækningsøvelser, hvor hun gik i total panik. Derfor er det meget magtpåliggende for hende at komme ovenpå igen med dette hop.

Men panikken har tydeligvis atter indfundet sig hos dj’en og modellen.

Ned skal hun jo imidlertid, så pludselig, efter lang pause og mange gode råd som ”Se lige ud i stedet for ned”, ”Forestil dig, du hopper ud i en sofa” osv., gør hun pludselig alvor af det og hopper.


Nicoline har nået toppen og fryser totalt af skræk: "Ejjjj, det her har jeg bare ikke lyst til", siger hun og klamrer sig til stammen,  mens der lyder opmuntrende råb og gode råd fra de forsamlede under hende. Efter meget tøven tager hun pludselig et langt skridt ud i det blå og laver et perfekt hop ned ledsaget af klapsalver og huuujen (Foto: Dan Mariegaard/Maria Rixen)

Se hoppet LIVE her: 

En sejr
Vel nede venter masser af krammere og en total sejrsfølelse over at have overvundet sig selv og sin skræk.

– Neej, jeg har aldrig været så bange i mit liv, lyder den første reaktion efter hoppet.

Umiddelbart inden var Ditte Ylva hoppet, og også hun er helt høj, selv om benene nu igen er plantet på landjorden.

– Det er så fedt. Helt vildt, jubler hun.


– Jeg håber at nå helt til tops på Mont Blanc denne gang. Sidste gang måtte vi vende om pga. vejret, fortæller Kira Eggers om sin tidligere oplevelse med bjergbestigning for Børneulykkesfonden (Foto: Dan Mariegaard)


Nicoline og Ditte er debutanter i bjergklatring, mens Kira har været næsten til tops tidligere. "Det er en stor oplevelse, og så synes jeg også, at Børneulykkesfonden gør et kanongodt arbejde", siger Kira (Foto: Dan Mariegaard)


– Det var fantastisk. Vildt sjovt. Jeg benyttede mig af de vejrtrækningsøvelser, vi lige har lært, til at få pulsen ned og undgå panik, forklarer Ditte efter springet (Foto: Dan Mariegaard)

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close