Nyheder9. november 2021

Hjulmand om Dolbergs sygdom: Det giver god mening

Meget gav mening for landstræner Kasper Hjulmand, da Kasper Dolberg fik konstateret diabetes
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det danske fodboldlandshold trænede tirsdag på fuldt tryk i Helsingør forud for kampene i VM-kvalifikationen mod Færøerne og Skotland.

Kasper Dolberg er ikke med i årets sidste samling med landsholdet, og det skyldes, at Nice-angriberen har fået konstateret type 1-diabetes - også kendt som sukkersyge.

Landstræner Kasper Hjulmand fik opklaret en del ting, da han modtog nyheden om Dolberg.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/hjulmand_5_0.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Foto: Ritzau Scanpix

- Jeg synes godt, jeg kan sige det her, for jeg er ret tæt på Dolberg, og der er nogle ting, som giver mening nu. Lad mig bare sige det sådan, siger Kasper Hjulmand.

Dolberg har til tider været en smule ved siden af sig selv, forklarede han mandag på Instagram.

Hjulmand kan nikke genkendende til den udlægning, og han mener, at Dolberg nu skal se fremad og lære at leve med sygdommen.

- Der er nogle ting, som vi har talt meget om og har set, som giver rigtig god mening, og som Kasper Dolberg er lettet over at have fået et svar på.

- Der er ingen tvivl om, at det giver mere mening nu, siger Kasper Hjulmand.

Nyheden om Dolbergs diabetes kommer oven på et landsholdsår med andre tragiske hændelser og sygdomsforløb.

Under sommerens EM faldt Christian Eriksen om med hjertestop og har ikke været i kamp siden.

Målmandstræner Lars Høgh er også fraværende ved landsholdets sidste samling i år.

Lars Høgh, som fik konstateret kræft i 2018, er i øjeblikket for syg til at modtage mere kemo og får i stedet livsforlængende behandling.

- Nu har Kasper Dolberg langt om længe fundet ud af, at han har diabetes. Det giver nogle svar på nogle ting, vi har gået og funderet over.

- Vi har Lars Høgh, der kæmper for livet. Vi har oplevet sindssygt mange forskellige ting i år. Der har været situationer og følelser nok til et helt liv, siger Hjulmand.

Et af årets højdepunkter for Hjulmand var en stille morgen på Hotel Marienlyst, hvor han snakkede med Lars Høgh oven på EM-sejren over Rusland.

- Jeg sad på en stol herude en tidlig morgen sammen med Lars, efter at vi havde slået Rusland, og solen stod op bag Kronborg. Vi sad en times tid og snakkede om livet. Det var et kæmpe øjeblik.

- Vi havde faktisk kun solskin den sommer, så der var altid solskin, når vi stod op. Der var larm i gaden aftenen før, og så sad man fire timer senere og kiggede ud over vandet, hvor der var helt stille, husker Hjulmand.

Landstræneren fremhæver mindet med Lars Høgh før selve kampene, hvor der også er flere højdepunkter at kigge tilbage på.

- Det var en meget speciel EM-kamp mod Belgien. Hele optakten. Og den stemning og energi i Parken. Det tror jeg ikke, at der er nogen, der har oplevet før.

- Og så var der forløsningen mod Rusland og alle de ting, siger Hjulmand.

Fredag skal landsholdet en sidste gang i år spille i Parken, hvor Færøerne kommer på besøg.

Sponsoreret indhold