Nyheder 16. august 2021

Hjerteskærende video af afghansk pige i tårer: - Ingen bekymrer sig om os

De frygtelige scener i Afghanistan skaber bekymring hos landets civile befolkning
Screendump

Efter 20 års krig mod Taliban i Afghanistan, har USA-koalitionen, som Danmark er en del af, trukket tropperne ud af landet.

Søndag aften meddelte den islamistiske bevægelse Taliban, at de havde overtaget magten i landets hovedstad Kabul, og at krigen var slut.

Tv-billeder fra blandt andre Sky News viser, hvordan tusinder af civile afghanere forsøger at komme på et fly ud af landet, efter Talibans overtagelse.

Nu florerer en video på de sociale medier af en afghansk pige, der grædende fortæller om sin frygt for fremtidens Afghanistan, som blandt andre forfatteren Khaled Hosseini har delt.

- Vi tæller ikke, fordi vi var født i Afghanistan, siger pigen i videoen, der er fuldstændig grådkvalt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Ingen bekymrer sig om os. Vi kommer til at dø langsomt i historien, siger hun.

Taliban er kendt for at være ekstremt islamistiske, hvilket sansynligvis vil få den konsekvens, at de afghanske kvinder mister mange rettigheder.

Artiklen fortsætter under tweetet...

FN's generalsekretær, António Guterres, udtrykte søndag aften sin bekymring for fremtidens Afghanistan.

- Jeg er dybt bekymret over situationen i Afghanistan og opfordrer Taliban og alle andre til at udvise tilbageholdenhed for at beskytte liv og sikre, at humanitære behov bliver opfyldt, skriver han på Twitter.

Artiklen fortsætter under tweetet...

- Menneskerettigheder, særligt de hårdt tilkæmpede rettigheder for kvinder og piger, må og skal beskyttes, skriver António Gutteres.

Artiklen fortsætter under tweetet...

I skrivende stund er seneste melding fra Kabul, at mindst fem personer er dræbt i lufthavnen. Det er uvist, om de er dræbt af skud eller på grund af de kaotiske scener.

Sponsoreret indhold