Nyheder28. april 2008

HJÆLP TIL EN NØDLIDENDE

Om knap en måned får prins Joachim sin Marie Cavallier. Allerede inden dagen er den bedste af alle bryllupsgaverne blevet afleveret, nemlig en årlig
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/qvortrup-mener/leder1808-jpg.jpg

Om knap en måned får prins Joachim sin Marie Cavallier. Allerede inden dagen er den bedste af alle bryllupsgaverne blevet afleveret, nemlig en årlig lønforhøjelse på over 800.000 kroner.

Et flertal i Folketinget har således - for dine og mine penge - slået ud med armene og accepteret kongehusets påstand om, at denne lønforhøjelse er nødvendig, for at det nygifte par kan få det hele til at løbe rundt.

Man forstår behovet. Tjek således, hvilken ydmyg hyre man i dag byder Joachim for hans utrættelige indsats i fædrelandets tjeneste: Skaldede to millioner skattefri kroner. Kun fordi han ikke - som os andre dødelige - skal betale afgifter på sine biler, har han akkurat kunnet holde skindet på næsen. Ligesom en gigantisk landbrugsstøtte fra EU og fri bolig lige netop sikrer prinsens overlevelse. Indtil nu.

For hvad hjælper det alt sammen, når der pludselig kommer en fransk frue i huset? Så er det soleklart, at pengene ikke længere rækker.

Det er således en presset mand, som Folketinget nu i ellevte time kommer til undsætning med de 800.000 (også skattefrie) kroner. Vi drager i kor et lettelsens suk.

Mon ikke grevinden af Frederiksborg og hendes unge kameramand er med i koret? For hvis dette driftige par et kort øjeblik frygtede, at den nye frue på Schackenborg ville indebære, at der så blev mindre til dem, kan de i dag konstatere, at faren er drevet over.

Alex og Martin vil fortsat modtage et millionbeløb fra staten. Dermed er akut nød i den store, allerede betalte patriciervilla i det nordkøbenhavnske ambassadekvarter, også afværget. Puha, den var ellers tæt på.

Forstå mig ret: Selvfølgelig koster det penge at have et monarki. Ingen forventer, at Joachim skal tage bussen eller bo i en toværelses. Og naturligvis tager han, hvad han kan få. Ligesom storebror, mor og ekskonen gør det. Det kan ingen bebrejde dem.

Nej, problemet er alene politisk - og består i, at kun Enhedslisten og SF tør se kritisk på, hvad der er ret og rimeligt. Resten af Christiansborg klapper bare hælene sammen, hver eneste gang der plages fra Amalienborg.

Sponsoreret indhold