Nyheder5. august 2022

Historisk mange mener, Mette Frederiksen gør det dårligt

Danmarks statsminister får en mink med en vognstang om, at hendes popularitet er faldende i en ny meningsmåling
34 procent svarer i en ny meningsmåling, at Mette Frederiksen gør det "dårligt" eller "meget dårligt" i jobbet som statsminister. Den 2. april 2020 var det tal blot fem procent. 
34 procent svarer i en ny meningsmåling, at Mette Frederiksen gør det "dårligt" eller "meget dårligt" i jobbet som statsminister. Den 2. april 2020 var det tal blot fem procent.
 Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Hvordan synes du samlet set, at Mette Frederiksen klarer sig som statsminister?

Det spørgsmål har Epinion stillet danskerne de seneste tre år, og man må sige, at der er forskel på svarene i dag kontra dengang Socialdemokraterne skabte sin et-parti-regering i 2019.

For der er ikke ligefrem godt nyt til partiet, der lige nu har regeringsmagten.

Selv om der stadig er flere i dag, der mener, at Mette Frederiksen gør det godt, i forhold til før coronanedlukningen den 11. marts, er sagen en anden for dem, der mener, hun gør det dårligt.

Det skriver DR.

Minkkommissionen presser statsministeren

Hele 34 procent af de adspurgte i den nyeste måling svarer, at de mener, Mette Frederiksen klarer det dårligt.

Det er det højeste antal siden Frederiksen kom til magten.

Den gode nyhed for statsministeren er, at der fortsat er flere, der mener, hun gør det godt end dårligt i jobbet som landets leder.

43 svarer, at hun klarer det ”godt” eller ”meget godt. Det er dog ikke lige så mange, som i starten af april 2020, hvor hele 79 procent svarede det samme.

Ifølge Rune Stubager, der er professor i statskundskab ved Aarhus Universitet, er der flere sager, der presser statsministerens troværdighed, men én ting snupper førstepladsen over presserende sager.

- Jeg tænker, at den primære forklaring er Minkkommissionens beretning, og det ansvar den placerede i toppen af regeringen for grundlovsbruddet i forbindelse med aflivningen af alle mink, siger professoren til DR.

Sagen har fået De Radikale til at stille regeringen et ultimatum. Udskriv valg efter sommerferien, eller vi giver et mistillidsvotum den 4. oktober, når Folketinget åbner.

Sponsoreret indhold