Hilda slipper med skrækken efter bommert

Hilda Heicks fejl får ikke konsekvenser

Hilda Heicks fejl får ikke konsekvenser

Foto: Dan Mariegaard

Det gik helt galt for det danske jurymedlem Hilda Heick, da hun afgav sine stemmer ved Det Internationale Melodigrandprix, der blev afholdt lørdag aften i Stockholm.

Her vendte Hilda Heick op og ned på stemmesedlen og gav dermed sin foretrukne sang den lavest mulige placering. Favoritten Australien fik således en placering som nummer 26, selv om det var den sang, som det danske jurymedlem bedst kunne lide.

Men selv om Hilda Heicks misforståelse flere steder ændrede på den danske jurys afgørelse, så får fejlen ikke yderligere konsekvenser.

Det fastslår den danske Grand Prix-ansvarlige, Jan Lundme, der også er underholdningschef i Danmarks Radio.

Jan Lundme har snakket om fejlen med European Broadcasting Union (EBU), der står for afviklingen af Eurovision.

- Det vigtigste at sige er, at det ikke har nogen indflydelse på, hvordan det endelige resultat er blevet. Det er en menneskelig fejl, og selvfølgelig får det ikke konsekvenser for Hilda, lyder det fra Jan Lundme.

De fire øvrige danske jurymedlemmer gav alle det australske bidrag en placering som nummer et. Men på grund af Hilda Heicks lave placering blev det kun omregnet til 10 point. Ukraine endte i stedet med at få de 12 toppoint fra den danske jury.

Juryens stemmeafgivning bliver overvåget af en uvildig revisor, som hvert enkelt land er forpligtet til at hyre. I Danmarks tilfælde er der tale om en jurist fra revisionsfirmaet Deloitte, der briefer jurymedlemmerne.

Ifølge Jan Lundme har revisoren ikke haft mulighed for at opdage fejlen.

- Han skal jo ikke sætte spørgsmålstegn ved, om juryens stemmer er mærkelige. Han skal bare sørge for, at der bliver afleveret de samme tal, som juryen selv har skrevet.

- Heldigvis ville Ukraine have vundet uanset hvad. Resultatet ville i øvrigt ikke kunne ændres. Når først jurymedlemmet har afgivet sin stemme, så er den afgivet, siger han.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close