Hertuginde Kate: I dyb sorg

Kate strålede, da hun forleden blev udskrevet fra hospitalet. Nu er hun i sorg over sygeplejerskens selvmord.

Kate strålede, da hun forleden blev udskrevet fra hospitalet. Nu er hun i sorg over sygeplejerskens selvmord.

Foto: All OverKate og Wills glæde over at skulle være forældre for første gang, overskygges i disse dage af sorgen over, at en sygeplejerske har taget sit eget liv.

Baggrunden for det tragiske dødsfald skal findes i et australsk radioshow. Da Kate tidligere på ugen var indlagt på grund af kraftig graviditetskvalme, besluttede to radioværter fra 2Day FM sig for at ringe til hospitalet og spørge til hertugindens tilstand.

Hertuginde Kate: Fræk fortid

De udgav sig for at være Dronning Elisabeth, og sygeplejersken Jacintha Saldanha hoppede på limpinden og forklarede detaljeret, hvordan hertuginden havde det.

Dermed blev hun til grin i hele verden, og det var mere end den 46-årige sygeplejerske kunne bære. Fredag morgen blev hun fundet død og hendes to børn og mand, må nu undvære deres elskede mor og hustru.

Og i de royale, engelske kredse har dødsfaldet også sat sit spor. Kate og Will har udsendt en meddelelse om, at de er "dybt berørt" af tragedien og at "deres tanker og bønner er hos Jacintha Saldanha, hendes familie og kolleger i denne svære tid", skriver BT.

Parret tilføjer, at de ikke havde tænkt sig at klage over Jacintha Saldanhas udtalelser til radiostationen.

King Edwards hospital har udsendt en meddelelse om, at Jacintha Saldanha virkelig vil blive savnet.

Se og HØR viser de forbudte billeder af topløs Kate

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close