Nyheder22. marts 2022

Her mister 131 livet: Er dette den grusomme sandhed bag MU5735-styrtet?

131 personer er døde, efter et Boeing 737-800-fly mandag styrtede ned i det sydvestlige Kina. En overvågningsvideo viser nu de sidste sekunder af flyet – og giver ifølge en ekspert en dyster formodning om, hvad der gik galt
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En ubegribelig flykatastrofe kostede mandag 131 personer livet, da et tonstungt Boeing 737-800-fly styrtede ned i det sydvestlige Kina.

Ingen af de ombordværende passagerer overlevede, og det er endnu uvist, hvorfor det seks år gamle fly pludseligt styrtede til jorden.

Sikkert er det dog, at det tonstunge fly styrtede ned fra næsten ni kilometers højde i løbet af bare to minutter. Ifølge en flyekspert fra Australien tyder det på, at der kan ligge en særdeles dyster teori bag styrtet, der altså kostede alle ombord livet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2022-03-22_kl._08.25.29.png
 (Foto: CCTV)

En overvågningsvideo fangede de sidste sekunder af flyet. Det kan blive et vigtigt bevismateriale, når årsagen til styrtet skal findes. Foto: CCTV

Til det australske medie News fortæller flyekspert Neil Hansford, at han ikke tror, at styrtet skyldes en teknisk fejl på flyet, der var seks år gammelt og a typen Boeing 737-800.

- Selv hvis flyet mistede al strøm, kan intet fly styrte til jorden fra 20.000 fod i løbet af to minutter, fortæller Neil Hansford til News.

- Jeg formoder, at man kan udelukke en teknisk fejl og i stedet kigge på, at der må være tale om en udefrakommende faktor.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega386937_004.jpg
 (Arkivfoto: MEGA)

Flyet stammede fra China Eastern Airlines. Arkivfoto: MEGA

Selv om det stadig er uvist, hvad der fik flyet til at styrte til jorden, mener Neil Hansford, at der er fire mulige teorier. Han kalder det usandsynligt, at piloten for eksempel har fået et ildebefindende ombord.

- I det tilfælde vil co-piloten have været i stand til at overtage flyvningen og tage kontrol over flyet.

- Mulige scenarier er, at piloten begik selvmord, en kollision i luften med et militært fartøj (de har ikke transponders som civile luftfartøjer), eller at MU5735 blev ramt af et missil, eller at der var en eksplosion ombord på flyet, vurderer Neil Hansford, der personligt hælder til teorien om, at flyet kan være ramt af et missil.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2022-03-22_kl._08.31.00.png

Flyet landede på en bjergside og brød straks i brand. Ingen overlevede. Foto: Twitter

- Jeg hælder til, at det er en menneskeskabt hændelse, eller at flyet er styrtet ned på grund af et missil. Vragdelene ligner dem, vi så fra MH117 over Ukraine (der også blev ramt af et missil, red.), fortæller Neil Hansford.

I sekunderne før styrtet var flyet sat på automatpilot og fløj med en hastighed på 842 kilometer i timen i omkring 29.000 fods højde, da det begyndte at dykke hurtigt og stejlt til 7400 fod.

Artiklen fortsætter under videoen...

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Derefter steg det kortvarigt 1200 fod, før det igen mistede højde.

Ifølge en anden ekspert, som The Sun har talt med, kan det tyde på, at piloterne forsøgte at genvinde kontrol over flyet, men forgæves.

Kontakten til flyet gik tabt, 96 sekunder efter at det først begyndte at tabe højde. Herefter styrtede det til jorden, hvor den straks brød i brand.

Sponsoreret indhold