Nyheder14. juli 2022

Her går det galt! Ryttere får dårlig mave midt under Tour de France

Hvad gør rytterne under Tour de France, når nummer to virkelig presser på?
Tilbage i 2014 gik det helt galt for Arnaud Demare.
Tilbage i 2014 gik det helt galt for Arnaud Demare, der fik probkemer med maven på vej op af et bjerg.
 Foto: Fabio Ferrari/AP/Ritzau Scanpix

Hvad gør man lige som Tour de France-rytter, og man bare ikke kalde holde det tilbage mere?

Man gør som supersprinteren Arnaud Demare gjorde tilbage i 2014, hvor han og en holdkammerat pludselig angreb på vej op ad et bjerg under Tour de France.

Ikke fordi franskmanden havde en ambition om at vinde etapen, fordi pludselig hopper Demare af cyklen og stormer ind i en autocamper, der står i siden af vejen.

Efter etapen blev det fortalt på Tour de France’ officielle hjemmeside, at Demare havde problemer med maven, og det var årsagen til at de to fans i vejkanten pludselig fik uventet besøg af stjernen.

Episoden kan ses på TV 2's hjemmeside via dette link.

Hvor er der en autocamper?!

Men hvad gør man så, når der ikke lige står en autocamper i siden af vejen. Jo, man trækker ind til siden, og så man bare tage den i klassisk skovskiderstilling.

Det var den hollandske stjernerytter Tom Dumoulin nødt til at gøre under en skæbnesvanger etape i den italienske pendant til Tour de France, Giro d’ Italia.

Dumoulin førte på det tidspunkt løbet efter 16. etaper, og det var derfor et meget kritisk tidspunkt uheldet ramte på. Han endte med at tabe flere minutter til de andre favoritter men beholdt lige akkurat føringen i det samlede klassement.

Du kan også se episoden, hvor Domoulin smider cykling, flår cykeltøjet af og stormer i grøften herunder.

Tom Dumoulin endte med at vinde Giroen, efter han kørte en heroisk sidste enkeltstart, da han efter 16. etape tabte endnu mere tid til de øvrige favoritter.

Hollænderen har tidligere og siden hen vist, at han sagtens kan finde ud af at køre enkeltstart. Han blev 2017 verdensmester på disciplinen, mens han både i 2016 og i 2021 vandt OL-sølv.

Hvis du vil vide rytterne lader vandet under en Tour de France-etape, kan du læse om de forskellige metoder her.

Sponsoreret indhold