Nyheder17. marts 2022 (opd. 13. december 2022)

Her fyrer han 800 på Zoom: - I er overflødige

Britisk færgeselskab kritiseres for sin totalt ufølsomme massefyring i dag af alle ansatte, som omgående blev erstattet af billig arbejdskraft fra Østeuropa
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Usselt er kun et lille ord, når man ser, hvordan det britiske - men Dubai-ejede - færgeselskab P&O i dag brutalt fyrede samtlige ansatte på en række færgeruter.

For som man kan se i videoen herover, skete det upersonligt og lige så klinisk, som når man slagter en ko.

I løbet af få minutter læste Andy Good, der er en af selskabets topchefer, nemlig op fra et manuskrift under det Zoom-kald, som de ansatte i morges blev indkaldt til.

Skrid med jer

Her kunne de chokeret høre, at selskabet angiveligt er i økonomisk vanskeligheder. Og at ledelsen derfor har truffet et hårdt, men nødvendigt valg: I er alle fyret med omgående virkning!

Der var ingen mulighed for at stille spørgsmål undervejs til Andy Good . De fyrede fik også et ultimatum om, at de inden 31. marts skal underskrive en opsigelsesaftale for at få adgang til en sum penge. Ellers får de ingenting.

Og for at gøre situationen endnu mere bizar kunne dem, der var ombord på færgerne se, hvordan løstansatte og billigere vikarer fra Østeuropa sad klar i fremkørte busser og senere gik ombord for at overtage de fyredes arbejde.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20220317-185246-7-1600x909we.jpg
 Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Her ses nogle af de billigere ansatte, som er kørt med busser fra Østeuropa. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Blokerer færgeruterne

Hverken den britiske offentlighed, de ansatte, deres fagforeninger eller landets toppolitikere har taget godt imod beslutningen.

Konsekvensen er da også, at flere færge nu er blokeret, mens der rases imod ledelsen i selskabet, som ejes af pengemænd i Dubai, men officielt drives fra Cypern.

I et tilfælde valgte en fyret kaptajn at fjerne broen, så de nyansatte vikarer umiddelbart ikke kunne komme ombord på hans fartøj.

Det er derfor uvist, hvornår kunderne - hvis der ellers er nogen tilbage - kan komme ud at sejle igen med den nu meget billigere arbejdskraft.

Sponsoreret indhold