Nyheder23. februar 2015

Her er Oscar-vinderne af bedste hovedroller

Se hvem, der løb med de mest eftertragtede priser
Eddie Redmayne skal smide en masse kilo.
Eddie Redmayne skal smide en masse kilo.
 Foto: All OverDe gyldne statuetter for bedste mandlige og kvindelige hovedrolle ved årets Oscar-uddeling gik i år til briten Eddie Redmayne, der spiller fysikeren Stephen Hawking i "Teorien om alting," mens amerikanske Julianne Moore fik prisen for sin rolle i "Jeg er stadig Alice".

Du kan se traileren til "Teorien om alting" nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Få det store Oscar-overblik: Her er vinderne

Moore var forinden spået til at vinde en statuette, mens der blandt andet blev gættet på, at Michael Keaton ville løbe med den prestigefyldte pris for sin rolle i "Birdman".
Natten til mandag blev det dog 33-årige Eddie Redmayne, der modtog sin første Oscar.

Redmayne skildrer Hawkings liv fra ung og rørlig til lammet kørestolsbruger og førende fysiker, og skuespilleren er blandt andet også kendt fra roller i "Les Misérables" og "My week with Marilyn".

- Jeg er fuldstændig klar over, at jeg er en heldig, heldig mand, lød det fra Eddie Redmayne i sin takketale.

LÆS OGSÅ: Her er danskernes Oscar-favoritter

Her sagde han også, at prisen gik til alle dem rundt om i verden, der kæmper med Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) - sygdommen, som Stephen Hawking lider af.

54-årige Julianne Moore har hele fire gange tidligere været nomineret til en Oscar uden at vinde eden, og hun takkede Oscar-akademiet for sit fremtidige helbred.

- Jeg læste en artikel, hvor der stod, at det at vinde en Oscar kan føre til fem års længere levetid, lyder det fra skuespillerinden i sin takketale.

- Hvis det er sandt, vil jeg gerne takke akademiet, for min mand er yngre end jeg.

Filmen "Jeg er stadig Alice" er baseret på romanen "Stadig Alice" af Lisa Genova.

Julianne Moore vandt også en Golden Globe og en Bafta-pris for sin rolle i filmen, og i 2012 vandt hun en Emmy for sin rolle som den amerikanske politiker Sarah Palin i tv-filmen "Game Change".Sponsoreret indhold