Nyheder25. juni 2014

Her er hele historien om Szhirleys spritkørsel

Sangerinden snuppet for at køre bil med for høj promille
Af af
Szhirley blev sidste år snuppet bag rettet med en for høj promille
Szhirley blev sidste år snuppet bag rettet med en for høj promille
 Foto: All OverEt par hundrede kroner sparede Szhirley og kæresten på en taxa, da de sidste år var på restaurant. I stedet tog de bilen, og det resulterede i, at hun blev knaldet for spirituskørsel.

Der er kun 5,2 kilometer fra den tostjernede Michelin-restaurant Geranium til sangerinden Szhirleys lejlighed på Vesterbro, men alligevel valgte den 37-årige kendis at tage bilen hjem efter en festlig aften med kæresten.

En beslutning, som den veldrejede brunette bitterligt fortryder i dag, for da hun fyldt med gourmetmad og lidt for mange bobler i blodet tog bilen hjem, blev hun stoppet af politiet.

- Szhirley og kæresten havde været en tur på Geranium for at spise, og Szhirley havde kl. 20 fået en velkomstdrink og senere en dessertvin kl. 23, og da hun satte sig ud i bilen klokken kvart over midnat, var hun åbenbart stadig for påvirket til at kunne klare ballontesten, fortæller sangerindens manager, Thomas Enghave.

Han er i øjeblikket talsperson for Szhirley, da hun ikke har tid til at tale med pressen på grund af sit stramme program med sommerrevyen "Tam Tam" i Tivoli.

Han forsikrer, at episoden fandt sted sidste år, før sanger-inden fandt ud af, at hun ventede sit andet barn.

Kæmpe bøde
- Hun er ked af det. Selvfølgelig er hun det. Det er aldrig sjovt at blive taget i sådan en forseelse, men dommen er accepteret. Det var ikke hendes intention, og hun følte sig i øvrigt ikke påvirket på nogen måde. Promillen var lige lidt under 0,8, fortæller manageren.

Den usikre kørsel betyder da også, at Szhirley må til lommerne.

- Hun får en bøde i en forholdsvis stor kaliber, i forhold til hvad man er vant til. Det er ikke en lille bøde, fortæller han uden dog at komme ind på beløbet.

LÆS OGSÅ: Szhirley frygter for sin udløbsdato

Den kleine sanger og skuespiller med det imponerende navn Szhirley Nova Beanca Rokahaim fylder ikke meget i landskabet, og det er måske en af grundene til, at det desværre gik skævt for hende denne aften.

- Det er meget, meget få gange om året, at hun indtager et glas alkohol, og hun følte sig på ingen måde påvirket, da hun satte sig ind i bilen.
Så det er nok en blanding af, at hun ikke har så stor en krop, og at hun generelt ikke indtager alkohol, fortæller Thomas Enghave.

Reglerne for straf
Kigger man på færdselsreglerne, fremgår det, at Szhirley som førstegangsstraffet med 0,8 promille i blodet står til fire slag fra lovens lange arm:

Betinget frakendelse af kørekortet, en bøde, der svarer til en netto månedsløn ganget med promillen (0,8) samt gennemførelsen af et "alkohol- og trafikkursus".

Derefter skal hun igennem en kontrollerende køreprøve, når trafikkurset er gennemført.

LÆS OGSÅ: Szhirley: Graviditet er jo ikke en sygdom

Det kom som et chok
Kort før SE og HØR udkom med afsløringen i sidste uge valgte Szhirley selv at stå frem med den knap så flatterende nyhed på de sociale medier.

- Hvis nogen af jer skulle falde over Se & Hørs forsideoverskrift idag eller imorgen fra denne uge, ville det gøre mig utroligt glad om I gad tage jer tiden til at læse hele historien. En for høj promille, uanset hvor lidt for høj, kan ikke diskuteres og jeg anerkender selvfølgelig fuldt ud min straf (Tilladt op til 0,5 min var lige under 0,8 som var det tilladte da jeg i sin tid tog kørekortet).

- Men det er rigtig vigtigt for mig at pointere at jeg ALDRIG havde sat mig bag rattet på min bil, havde jeg haft bare den mindste mistanke, om at jeg havde for høj promille - og i øvrigt havde følt mig beruset. Jeg drikker meget sjældent alkohol og plejer derfor at føle mig snaldret bare jeg lugter til en ølkapsel. Også derfor kom testresultatet som et chok for mig.

- Jeg vil, for god ordens skyld også lige understrege at den pågældende episode fandt sted inden jeg blev gravid med Bille. Herfra vil jeg kigge fremad og lære af min fejltagelse. Håber I ikke dømmer mig for hårdt. Undskyld.
P.s; Så til alle jer derude - husk at selv det første glas også kan være et for meget for jer.

LÆS OGSÅ: Sidste nyt i sagen: Szhirley mister sporsorbil efter spritkørsel
Sponsoreret indhold