Nyheder6. april 2016

Her er det endelige program for Roskilde Festival

Neil Young og danske Dizzy Mizz Lizzy er blandt de nye navne, der gæster sommerens Roskilde Festival.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/roskilde_festival.jpg
 (Foto: All Over)

Programlæggerne til årets Roskilde Festival har rejst verden rundt for at spotte stjerner, og nu er de klar med de endelige program. Festivalen havde allerede offentliggjort flere navne, men onsdag blev 105 nye afsløret, så der i alt er 179 kunstnere.

Det nok største nye navn er rocklegenden Neil Young. Han kommer med bandet Promise of the Real og kan opleves på festivalens næstsidste dag.

Det er otte år siden, at Neil Young sidst leverede et brag af en koncert på Orange Scene. Programchef Anders Wahrén er overbevist om, at den 70-årige musiker kommer til at lægge pladsen foran den store scene ned.

- Han er en legende og en stilskaber. Han bliver ved med at udgive nyt materiale, og mest af alt er han en, der kan overbevise, når han står live på en scene, siger programchefen.

På trods af, at Neil Young er fyldt 70 år, vil han også kunne imponere det yngre publikum, forklarer Anders Wahrén.

- Når vi før har præsenteret Rolling Stones og Paul McCartney, som folk forud for koncerterne har set som gamle, så samler de faktisk et ret ungt publikum. Det er nogle ikoner, som mange gerne vil se, siger han.

Blandt de nye navne er også kunstnere som M83, Future og Slayer. Tidligere er det også blevet afsløret, at store navne som LCD Soundsystem, Red Hot Chili Peppers og Wiz Khalifa også spiller på festivalen.

Især fremadstormende popnavne fylder plakaten. Det er blandt andre Grimes, som festivalen har været ude efter i nogle år.

- Det er ikke nødvendigvis rendyrket pop, men vi har nogle ting, som trækker på trick fra popmusikken. Det er måske fordi, at den måde musik bliver lavet i dag, til dels er mere hitorienteriet, siger Anders Wahrén.

Som sædvanligt er mange danske kunstnere på programmet. I år er 44 ud af de 179 navne på plakaten fra Danmark. Det gælder blandt andre rockbandet Dizzy Mizz Lizzy, der i år udgiver deres første album i 20 år.

- Vi ser os selv som en festival, der har et ansvar for den nye musik, der er på vej. Det gælder selvfølgelig særligt den nordiske musik, fordi vi er i Danmark, siger Anders Wahrén.

Blandt de danske navne er også MØ, S!vas, The Minds og 99 og Scarlett Pleasure.

Roskilde Festival varer otte dage fra lørdag 25. juni til lørdag 2. juli.

Det er naturligvis ikke kun musikere og festivalgæster, der besøger Roskilde Festival. Politiet er også at finde på festivalen for at sikre ro og orden. Heldigvis havde ordensmagten - hvert fald sidste år - mere travlt med at skabe god stemning end at anholde festivalgæster.

Se galleriet med politiet på Roskilde Festival herunder:

Politiet på Roskilde Festival

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_25.png

/ritzau/

Sponsoreret indhold