Nyheder10. maj 2014

Her er de største Melodi Grand Prix-skandaler gennem tiden

Bestikkelse, pauseskærm og fire vindere på samme tid
Af af
Gennem tiden har der været op til flere skandaler i Melodi Grand Prix'et - også kaldet Eurovision. Læs nogle af dem her
Gennem tiden har der været op til flere skandaler i Melodi Grand Prix'et - også kaldet Eurovision. Læs nogle af dem her
 Foto: DR




I aften skydes det storstilede Melodi Grand Prix i gang i B&W-hallerne i København, og krøltoppen Basim skal med sin 'Cliché Love Song' gøre sit allerbedste for at sikre Danmark sejr.

Normalt er Grand Prix'et en aften fyldt med musik, dans, fest og farver. Men faktisk har der været flere tilfælde, hvor verdens største musikkonkurrence har været præget af skandaler.

Her er en lille oversigt over nogle af de skandaler, der har ramt Melodi Grand Prix:

LÆS OGSÅ: Se billederne: Så er Melodi Grand Prix kommet til landet

1968: Blev Cliff Richard snydt?
I dag spekuleres der stadig i, om Cliff Richard blev snydt for Melodi Grand Prix-sejren i 1968. Hans nummer 'Congratulations' tabte til den spanske sang 'La la la' med sølle ét point! En dokumentar-serie hævdede senere, at det var den spanske leder Fransisco Franco, der havde bestukket adskillige lande til at stemme på Spanien.

1969: Fire lande vandt
Normalt er der kun ét land, der løber med sejren, men i 1969 var der fire lande, der måtte deles om sejren - nemlig England, Holland, Spanien og Frankrig, som alle havde fået lige mange stemmer. Skandalen skabte stor vrede og utilfredshed blandt deltagerlandede og betød, at flere lande valgte at boykotte Melodi Grand Prix'et året efter.

LÆS OGSÅ: Kendte jubler over Eurovision
1978: Slukkede for skærmen
I 1978 lå Israel og Jordan i konflikt med hinanden - og det fik også konsekvenser under Melodi Grand Prix'et. Her nægtede Jordan nemlig at vise den israelske sang 'Abanibi'. I stedet valgte Jordan at vise en skærm fyldt med blomster, mens de israelske sangere dansede rundt på scenen. Og da Israel i sidste ende løb med sejren, gik Jordan hele vejen og cuttede hele TV-signalet.

1963: Rod med stemmerne gav dansk sejr
Lille Danmark har faktisk også været centrum for en vaskeægte Melodi Grand Prix-skandale. I 1963 så alt ud til, at Schweiz ville vinde. Stemmerne var talt op - og Schweiz var havnet på en førsteplads med flest.
Men så meddelte Norge, at de havde lavet rod i deres stemmeoptælling og afgav derfor nye stemmer, som endte med at sende Danmark til tops som vinder. Det skabte naturligt nok en del vrede fra Schweiz.

Kilde: TVTID


Sponsoreret indhold