Nyheder1. februar 2020

Her er de 5 ting, vi fortryder på dødslejet

Når livet rinder ud, og døden nærmer sig, er der særligt fem ting, som vi fortryder. Her kan læse de fem ting, som vi fortryder på vores dødsleje
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kiste.jpg
 (Foto: MEGA)

Lever du dét liv, som du drømmer mest om? Forfølger du dine drømme? Er du tro mod dig selv, og gør du alt for at gøre dig selv glad? Og sørger du for at holde kontakten med de venner, der betyder mest for dig?

Måske er dit umiddelbare svar 'ja', men du bør måske tænke dig om én ekstra gang og læse denne artikel - for den kan ændre den måde, du lever dit liv på.

En australsk sygeplejerske, som i årevis plejede døende mennesker, har valgte at undersøge, hvad døende mennesker fortrød mest på deres dødsleje - og overraskende nok var det ofte de samme svar, der gik igen blandt de døende.

Alle kunne fortælle sygeplejerske Bronnie Ware, at de havde brugt hele deres liv på at jagte lykken og det gode liv, men at der særligt var fem ting, som de fortrød nu, hvor livet gik på hæld.

For mens mange måske troede, at et nyt job, en stor bil eller et nyt hus ville bringe lykke og gøre livet til det allerbedste, var det nogle helt andre - og langt mindre materielle - ting, der i virkeligheden betød noget for dem.

Her er listen over de fem ting, som vi fortryder mest på vores dødsleje ifølge den autralske sygeplejerske:

5: Jeg ville ønske, at jeg havde ladet mig selv være lykkeligere

- Denne går igen og igen. Alt for mange mennesker opdager for sent, at lykken er noget, de selv træffer og skaber. De er i stedet groet fast i gamle mønstre og vaner, og angsten for forandreinger får desværre folk til at bilde sig selv ind, at de er tilfredse. Men inderst inde er dette en illusion, og de længes efter at grine inderligt og få det fjollede ind i deres liv igen, siger sygeplejerske Bronnie Ware ifølge det britiske medie Mirror.

4: Jeg ville ønske, at jeg havde holdt kontakten til mine venner

- Der er mange, der slet ikke overvejer, hvor vigtigt venskaber er, inden tiden er ved at rinde ud. Alle savner deres venner den dag, de ligger for døden. Mange fortryder, at de valgte ikke at give deres venskaber både den tid og opmærksomhed, som de fortjente, siger sygeplejerske Bronnie Ware.

3: Jeg ville ønske, jeg havde haft modet til at udtrykke mine følelser

- Rigtig mange undertrykker deres følelser for ikke at ende i klammeri med andre mennesker. Resultatet bliver, at de stiltiende stiller sig tilfreds og aldrig får udlevet deres fulde potentiale. Mange ender med at blive bitre, fordi de igennem livet har holdt sig tilbage, siger sygeplejerske Bronnie Ware.

2: Jeg ville ønske, jeg ikke havde arbejdet så meget

- Denne kommentar fik jeg fra alle de mænd, jeg plejede. Mændene savnede deres børns opvækst, eller samspillet med deres partner. Kvinderne talte også om at fortryde dette, men da mange af kvinderne tilhørte den gamle generation, havde de ikke tilbragt så meget tid på arbejdsmarkedet, siger sygeplejerske Bronnie Ware.

1: Jeg ville ønske, jeg havde haft mod til at være tro mod mig selv og ikke blot leve op til andres forventninger

- Dette er den mest almindelige fortrydelse blandt alle de døende. De fleste folk, der kigger tilbage på et langt liv, indser, at de ikke engang fik opfyldt halvdelen af deres drømme. Et godt helbred gør en fri, og alt for få forstår betydningen af, hvor vigtigt dette er, indtil de har mistet den, siger sygeplejerske Bronnie Ware.

Læs og tag ved lære – dit liv kan blive forandret – og du kan blive mere lykkelig!

Sponsoreret indhold