Nyheder20. januar 2014

Her er årets Robert-vært

Oliver Zahle vært ved prisshowet
Af af
Oliver Zahle bliver årets Robert-vært
Oliver Zahle bliver årets Robert-vært
 Foto: Bo Lynge
Satiriker og manuskriptforfatter Oliver Zahle har fået æren af at styre årets Robert, når det populære prisshow løber af stablen 26. januar.

Det skriver Billed-Bladet.

Bodil-nominerede kæmper også om Robert

Og Oliver Zahle får efter alt at dømme nok at lave - der er nemlig hele 33 priser, der skal uddeles i løbet af aftenen.

- Så det bliver jo nogle stykker, der skal på scenen, og jeg vil håbe, at I alle vil komme op og rose mig og sige, hvor godt jeg gør det som vært. Vi kan jo sige, at jeg giver en Robert, hver gang en af jer kommer på scenen, jokede Oliver Zahle således, da han for nyligt mødte pressen i forbindelse med et pressemøde på Tivoli Hotel i København.

Robert-priser: Lars, Lars og Paprika

Manuskriptforfatteren har selv været nomineret til en Robert tilbage i 2007. Det var for sit manuskript til filmen "Fremkaldt", som dog ikke løb med prisen.

I år kæmper en lang række danske storfilm om de eftertragtede priser. Nomineringerne ser blandt andet sådan ud:

Årets danske spillefilm: "Jagten", "Kvinden i Buret", "Nordvest", "Sorg og Glæde" og "Spies & Glistrup".

Årets instruktør: Michael Noer ("Nordvest"), Mikkel Nørgaard ("Kvinden i Buret"), Nicolas Winding Refn ("Only God Forgives"), Nils Malmros ("Sorg og Glæde") og Thomas Vinterberg ("Jagten").

Årets mandlige hovedrolle: Gustav Dyekjær Giese ("Nordvest"), Jakob Cedergren ("Sorg og Glæde"), Mads Mikkelsen ("Jagten"), Nikolaj Lie Kaas ("Kvinden i Buret") og Pilou Asbæk ("Spies & Glistrup").

Årets kvindelige hovedrolle: Helle Fagralid ("Sorg og Glæde"), Kristin Scott Thomas ("Only God Forgives"), Lene Maria Christensen ("Nordvest

Sponsoreret indhold