Nyheder10. februar 2023

Her bliver vinterferietrafikken værst

Vejdirektoratet afslører, hvilken dag der kommer til at være mest trængsel på vejene
Vejdirektoratet forventer en del trafik fredag eftermiddag, men ellers ser vinterferietrafikken ud til at blive rolig.
Vejdirektoratet forventer en del trafik fredag eftermiddag, men ellers ser vinterferietrafikken ud til at blive rolig.
 Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Mange danskere går efter arbejde eller skole på vinterferie fredag. Det betyder også, at flere sætter kursen mod sommerhuse eller feriedestinationer længere væk fra hjemmet.

Det kan mærkes på vejene fredag, hvor der særligt mellem 14 og 18 vil være en del trafik, vurderer Vejdirektoratets Trafikcenter.

Fredag bliver dog den tungeste trafikdag, og allerede fra lørdag forventer Vejdirektoratet, at trafikken på vejene vil flyde fint igen.

– I bund og grund forventer vi ikke de store trafikale problemer. Så man skal bare nyde sin ferie og køre ansvarligt, lyder det fra Vejdirektoratets Trafikcenter.

Lang de fleste danskere har vinterferie i den kommende uge. Men i flere kommuner er vinterferien først i ugen efter.

Det har også betydning for, at der ikke nødvendigvis bliver så travlt på vejene, fordi trafikken bliver spredt over flere uger.

Også travlhed i luften og på vandet

I Københavns Lufthavn ser de også ind i nogle dage med mange rejsende. De mest travle dage bliver i denne weekend, hvor omkring 135.000 passagerer rejser fra lufthavnen.

– Vi ser ind i nogle travle dage her i uge syv og otte. Specielt de kommende dage bliver det særlig travlt med op til 60.000 passagerer om dagen, siger passagerchef Susanne Rose Plum.

Danskerne har booket rejser til mange forskellige destinationer i vinterferien.

– Der er lige nu tre grupperinger. Der er mange, der tager på solferie. De tager til Spanien, Gran Canaria og Malaga. Og så er der skiferierne. Der er det meget Italien, Schweiz og Østrig.

– Men også storbyferie til London er noget, der hitter godt her i vintermånederne, siger hun.

Hos Molslinjen er det særligt ruter til danske øer som Fanø, Bornholm og Samsø, der oplever stigende trafik fra folk, som skal i sommerhus i deres ferie.

Ifølge rederiets pr- og kommunikationschef Jesper Maack har folk booket deres billetter i god tid inden vinterferieugen, og mange afgange er fyldt godt op.

Desuden er der på Kattegat-ruten stort set lige meget trafik fra Sjælland mod Jylland som omvendt. På disse ruter bookes billetterne mere spontant, lyder det.

Sponsoreret indhold