Nyheder3. april 2016

Henrik Voldborg fylder 80: Se mine sweatre

Den 7. april runder vejrlegenden et skarpt hjørne, men han er stadig optaget af fronter og lavtryk og ikke mindst sine vamsede venner, som han blev landskendt for.

Henrik Voldborg

- Jeg havde egentlig fri, men det var altså for spændende, så jeg mødte alligevel ind på arbejde, dengang den store storm rasede i 1999. Snart 80-årige Henrik Voldborg står i sin solbeskinnede have i Søllerød og tænker tilbage på sin livslange passion for naturens rasen.

Faktisk var det helt tilbage under den bidende isvinter i 1947, at lille Voldborg besluttede sig for, at meteorologi skulle være hans levevej, og 15 år senere kunne han så kalde sig meteorolog og have papir på det.

– Det var svært dengang. Der var jo ingen moderne hjælpemidler. Så det var noget med at have næse og erfaring for det, fortæller vejrlegenden, som trods sin fremskredne alder stadig er mentalt i topform.

Mobbet med sit tøj De ikoniske sweatre fik dog først deres indtog i Danmarks Radio i 1989, da den humoristiske årskavalkade Svikmøllen fik øjnene op for DR-værten.

– Jeg blev deres yndlingsoffer. Der var ikke nogen dresscode på TV-Avisen dengang, så jeg havde bare mit eget tøj på. Så havde de strikket en trøje med vejrsymboler på til mig, og det var lige guf for pressen, erindrer Voldborg.

Senere var det ugebladet Hjemmet, som forsynede Voldborg med en lang række ikoniske sweatre, og dem har han holdt fast i lige siden.

Der kom jo en dresscode på et tidspunkt, så man skulle helst være i jakke og slips. Men det blev sendt rundt på e-mail, og det var jeg ikke en ørn til dengang, og da ingen sagde noget, fortsatte jeg bare med mine sweatre, griner vejrpensionisten.

I 2001 fyldte Voldborg 65 år, og så var det tid til den tredje alder. – Jeg havde faktisk mistet lysten lidt. Jeg har spillet musik, siden jeg var 13 år, og det kunne jeg godt tænke mig igen. En arbejdsdag sluttede efterhånden først kl. 22 om aftenen med alle de udsendelser, så jeg stoppede, siger Voldborg. Lige inden det var helt slut med koldfronter og solfaktor, fandt vejrikonet dog ud af, hvor populær han var takket være TV-skærmen. – Jeg er en stor stjerne i Grønland. I 2001 var jeg i Nuuk i tre dage, og jeg troede, at jeg kunne gå nogenlunde i fred, men godmorgen, min gamle støvle! Alle ville trykke hånd, og de troede ikke deres egne øjne. Jeg holdt stædigt fast i, at vi skulle have Grønland med i vejret mindst én gang om ugen. Og det blev jeg så belønnet for til sidst. Henrik Voldborg fortæller SE og HØRs læsere om sine forventninger til vejret:
Videoen er egentlig ganske eksklusivt forbeholdt brugere af vores app Mit SE og HØR, der har købt det trykte blad og scannet det, for at kunne se videoen. Men rent undtagelsesvis, så bringer vi en lille forsmag på, hvad man kan få, hvis man gør netop det. Bladet har 90 sider, og der er nyt, unikt indhold på alle siderne, hvis man scanner dem med sin smartphone og vores nye app, der fås både til iPhone og Android.

Sponsoreret indhold