Nyheder26. april 2018

"Helvedes homo" vandt pris

DR-værten Abdel Aziz Mahmoud er årets LGBT-person
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/abdel-26042018.jpg
 Foto: Thomas Laursen

DR-værten Abdel Aziz Mahmoud vandt onsdag aften prisen som ’Årets LGBT-person’ ved Danish Rainbow Awards – Axgil 2018 i Cirkusbygningen i København.

LGBT er en international betegnelse, som dækker over lesbiske, bøsser (gay), bi- og transpersoner. Abdel Aziz Mahmoud er homoseksuel og muslim. De to dele af sin personlighed har Abdel netop fremvist på landsdækkende TV på DR2 i serien ’Helvedes homo – en muslim springer ud’.
Her endte han med at springe ud for åben skærm og hjalp samtidig andre med at finde modet til at springe ud offentligt. Således fulgte den dansk-palæstinensiske debattør, forfatter og maskinmester, Ahmad Mahmoud, trop for fem dage siden og tonede rent flag og erklærede offentligt, at han er homoseksuel.
https://imgix.seoghoer.dk/mary-26042018.jpg

Kronprinsesse Mary var på plads i Cirkusbygningen. (Foto: Thomas Laursen)

Abdel Aziz Mahmoud blev ’Årets LGBT-person’ for – som det hed i motiveringen – 'at være en stemme og et håb om forandring for en masse unge LGBT-personer med minoritetsbaggrund'. - Abdel hjælper med at sætte ord på, hvordan det kan være at springe ud over for familie eller venner, hed det blandt i begrundelsen for at give ham prisen, der blev uddelt som en ud af 16 priser ved Danish Rainbow Awards – Axgil 2018. Det er Rainbow Business Danmark, der arrangerer LGBT-miljøets årlige prisuddeling. Kronprinsesse Mary deltog i begivenheden onsdag aften og overrakte æresprisen, der gik til organisationen LGBT Danmark. I 'Helvedes homo' satte Abdel Aziz Mahmoud sig for at undersøge om man både kan være homoseksuel og muslim. Han opsøgte blandt andet imamer for at tale med dem om islams syn på homoseksualitet. Privat lever Abdel Aziz Mahmoud sammen med Andreas Gylling Æbelø, der er direktør i AIDS-Fondet.

Sponsoreret indhold