Nyheder27. januar 2022

Helt corona-drænede mødre mødes for at skrige

For at tage det værste af corona-presset tyer en gruppe kvinder til en særlig metode
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Har du gennem den eneste tid prøvet at være fyldt op med så mange frustrationer over coronapandemien, at du ikke har vidst, hvordan du skulle få afløb for følelserne?

En gruppe mødre i Boston, USA, kender det i den grad - og de har fundet en løsning, der virker for dem.

De skriger.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

- Det er præcis det, jeg har brug for, fortæller Ashley Jones, mor til en treårig søn, til lokalmediet Wbur.

De er nemlig HELT færdige. Ikke trætte, ikke overvældede, ikke sure. Bare færdige.

Zoom og gråd

Børnene er ofte hjemsendt fra skoler og institutioner, hvis der har været for mange smittetilfælde.

Og for mødrene er der derfor ikke skyggen af en work/life-balance, mens de prøver at lytte med over Zoom, samtidig med at deres små børn græder eller trænger til et bleskift.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

For at få de ophobede frustrationer ud af kroppen, har terapeuten Sarah Harmon fået den idé, at man kan samles og skrige det ud. Hun er selv mor til to døtre på tre og fem år, og under pandemien har hendes børn gjort hende fuldstændig skør, fortæller hun.

Nu er de en gruppe på cirka 20 kvinder, som mødes på skolen Charlestown High School for at skrige af deres lungers fulde kraft.

Skreg og krammede

Første gang, de mødtes for at skrige, var i marts 2021, og nu har de netop gjort det igen her i januar.

- Det var en arktisk aften, men folk kom alligevel, og vi skreg bare på toppen af vores lunger, og så krammede vi og gik vores vej, og det føltes meget helende, fortæller den 39-årige terapeut til lokalmediet.

Den cirka 20 minutter lange skrige-seancen foregik ved, at gruppen stiller sig i en cirkel på en fodboldbane. Alle skulle så tage en dyb indånding for så at lade følelserne få frit løb.

Det hele forløb over fem forskellige runder, hvoraf en af skrige-runderne var til ære for de kvinder, der havde travlt med børn, hjem, pligter eller arbejde til at deltage.

Gruppen af mødre lavede også en mini-konkurrence, hvor de skulle skrige så lang tid, de overhovedet kunne. Vinderen - en mor til to døtre på to og fire år - skreg i hele 30 sekunder.

- Det er bare fantastisk, hvor let du føler dig efterfølgende. Jeg sov bedre, fortæller Sarah Harmon til New York Times, som skriver, at millioner af mødre i USA er blevet ramt af psykiske problemer under pandemien.

Sponsoreret indhold