Nyheder10. juni 2009

Helle Virkner: Død

Den folkekære skuespiller sov stille ind i sit hjem omgivet af gode venner og børnene
Helle Virkner sov stille ind i dag onsdag i sit hjem
Helle Virkner sov stille ind i dag onsdag i sit hjem
 Foto: All Over

Helle Virkner er død. Tidligt her til morgen udåndede en af Danmarks mest folkekære skuespillerinder 83 år gammel og mæt af dage.

Helle Virkner døde af komplikationer fra den cancer, som hun fik konstateret sidste år ved et tilfælde på Gentofte Hospital.

Hun sov ind derhjemme på Strandlund i Charlottenlund omgivet af sin scleroseramte datter Astrid Helene, bedre kendt som Søsser, sønnen Jens Christian og hendes næreste venner. Helle havde igennem de seneste 4 døgn svævet ind og ud af bevidsthed, og det var familiens ønske, at hun skulle dø i sit elskede hjem og ikke i fremmede omgivelser på et hospital.

Helle Virkners sagde i lørdags, at "Det her ser ikke for godt ud ...". Og hun fik ret.

Et eventyr som i Monaco

Helle Virkner var en markant og elsket personlighed i den danske film- og TV-verden. Da hun tilbage i 1959 giftede sig med udenrigsminister - senere statsminister - Jens Otto Krag, fik Danmark deres helt egen udgave af eventyret fra Monaco, hvor en af Hollywoods mest feterede skuespillere, Grace Kelly, giftede sig med fyrst Rainier.

Det var da også et smerteligt brud for Helle, da hun og Jens blev skilt i 1973 og endnu mere, da Jens Otto Krag døde af en blodprop 5 år senere i juni 1978.

Glansrollerne

Helle Virkner vil blive husket for mangen en film- og TV-rolle. Især 3 bringer minder frem for unge såvel som gamle:

* Som Lillemor i filmtrilogien "Poeten og Lillemor" sammen med Henning Moritzen fra 1959-61.

* Som flyttemand Olsens kone i TV-serien "Huset på Christianshavn" (1970-77), hvor hun spillede sammen med sin gode ven Poul Reichhardt.

* Som Elisabeth Friis i "Matador" (1978-81), hvilket nok var Helles allerstørste og mest mindeværdige rolle. Her spillede hun Maudes (Malene Schwartz) yderst fornuftige søster med det vise livssyn, som var limen, der holdt bankfamilien sammen igennem kriserne.

Med Helle Virkners død har Danmark mistet en yderst vellidt dame, som kolleger fra film-, TV- og teaterverdenen alle kun har godt at sige om.

Læs mere, og se billeder fra Helles fantastiske liv i ugens SE og HØR

Sponsoreret indhold