Helle til Lars: Jeg ville gi’ dig underbukser

Foto: DR skærmbillede

Foto: DR skærmbillede

DR Skærmbillede

Det er en tradition, når landet skifter regering, at den afgående og den tiltrædende statsminister giver hinanden en gave. Gaverne skal være noget som de kan bruge i deres ”nye” liv, når de hver især indtager nye roller folketinget og regeringen.

Således skete det også mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, da stafetten blev givet videre i Statsministeriet i dag. Det kunne man følge på DR's Facebook-side.

Helle Thorning-Schmidt modtog dermed fra landets nye statsminister en gave til den kommende tid, der vil byde på mere tid til familien: 4 billetter til Grøn Koncert.

Helles svar lød prompte: ”Ej, hvor fedt!”

Billetterne kom dog med et lille twist.

- Og så har du jo en passion. Og når du står der foran scenen ved Grøn Koncert med hele familien, og skal tage en super-selfie, så er der også her en selfie-stang, fortsatte han kækt, og hentyder dermed til kollegaens famøse selfie med Barack Obama og den britiske premierminister David Cameron.

Den anden vej røg der også gode sager. Thorning valgte nemlig at give Løkke en hel pose fyldt med flotte sager fra EU, som en hjælp til at skulle bibeholde EU-samarbejdet.

- Jeg har en gave til dig, som vil hjælpe dig. Det er sådan, at jeg har foreskrevet en kur til dig.  En gang om måneden, så tager du alt det her på.

Herpå fik Lars Løkke overrakt en paraply, en hat, sokker og en kop mærket med EU’s logo. Dette skal ifølge den tidligere statsminister være et skjold mod de andre partier i blå bloks skepsis mod EU.

Der var dog også en spydig kommentar med i posen til Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg har naturligvis prøvet at finde et par herreunderbenklæder til dig også med stjerner på, men det klarer du bare selv, lyder

Sidste år havde Løkke nemlig en uheldig sag med at have købt utroligt mange underbukser og dyre jakkesæt for en stor sum af partiets penge.

Den nye regering består kun af Venstre, og udover Lars Løkke Rasmussen som statsminister, er Claus Hjort-Frederiksen blev finansminister, Søren Pind er blevet Justitsminister, Kristian Jensen er blevet udenrigsminister og Inger Støjberg er blevet integrationsminister.  

Se videoerne her og her

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close