Helle Thorning-Schmidt: Modgangen har styrket ægteskabet

Helle Thorning-Schmidt er en kontrollerende kvinde

Helle Thorning-Schmidt er en kontrollerende kvinde

Foto: All OverEn mor, som er Danmarks leder og en far, der bor i London det meste af ugen, rimer ikke ligefrem på et helt almindeligt familieliv. Og det har da også fået de danske medier til at stille adskillige spørgsmålstegn ved Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks forhold.

Det har ikke været helt nemt for statsministerens døtre, Johanna og Camilla, at blive konfronteret med de mange kritiske spisesedler, der går familien efter i de private sømme.


- De synes bestemt ikke, det er sjovt. Det er klart. Men vi er gode til at tale om det, og jeg prøver at fortælle dem, hvad der sker. De skal ikke se en spiseseddel uden at vide, hvad der er op og ned, siger hun til Ude og Hjemme.

Helle Thorning: Sådan har du aldrig set hende før

Men i følge Helle, har den massive modgang og den lange afstand styrket både ægteskabet og familiesammenholdet.

- Hvis man lever, som vi gør, så går parforholdet enten i stykker, eller også finder man en måde at være sammen på, som kan være rigtig god. Selv om det lyder tosset, er vi nærmest blevet stærkere af alt det, vi har været igennem. Vi har selvfølgelig også haft vores problemer, men vi har en stærk historie sammen og vil rigtig gerne familielivet, fortæller hun om forholdet til husbonden Stephen Kinnock, som hun har delt dobbeltseng med de sidste 20 år.

Helle-Husmor

Selv om statsministerkalenderen ofte er pakket med mødeaftaler i både ind- og udland, så er det altså Helle selv, der skræller kartoflerne hjemme på Østerbro. Én gang om ugen har hun rengøringshjælp, ellers er det hende selv, der sørger for husholdningen. En tjans, som de fleste travle karrierekvinder nok helst ville være foruden.

- Jeg er nok den statsminister i verden, som har mest ansvar for husholdningen. Jeg kan rigtig godt lide den del af mit liv. At jeg kan vende tilbage til en normal hverdag. Jeg er også glad for, at vores børn ser os som en helt almindelig familie. De bedste snakke og grin har vi som regel også, mens vi går og rydder op efter maden.

Helle Thorning: Min mand er ikke bøsse

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close