Nyheder 27. maj 2008

HELLE THORNING: MANDEN PÅ FARLIG MISSION

S-formandens mand er blevet sendt til Sierra Leone, der er blevet beskrevet som verdens farligste land

Siden balladen med Helle Thorning-Schmidts britiske mand, Stephen Kinnock, som i januar blev anklaget for spritkørsel i Sankt Petersborg, har der været stille omkring S-formandens bedre halvdel.

Men nu erfarer SE og HØR, at Kinnock er blevet sendt til Sierra Leone - landet som fra 1991-2002 var hærget af en af de mest grusomme krige i nyere tid, og hvor børnesoldater på stoffer og afskårne lemmer hørte til dagens uorden. Her skal han efter ordre lede British Councils' kontor.

- Men det er kun for tre måneder, så det er heldigvis ikke noget, der fortsætter. Han er af sted to til tre uger ad gangen med en uge fri, bekræfter Helle Thorning, som ikke frygter for mandens sikkerhed i det krigshærgede land.

- Det er ikke så farligt et sted mere, selv om det er stadig et af verdens fattigste lande. Men der er nogle uregelmæssigheder, som min mand er blevet bedt om at rydde op i.

- Timingen er fin. Vi har jo ikke nogen forestående valgkamp, så det var ok at sige ja, siger Socialdemokraternes førstedame, som først kan ånde lettet op til september, når hendes mand vender retur til kontoret i London.

Sponsoreret indhold