Nyheder24. september 2008

Helena Christensen: Dyrt affald

Den danske model fik ikke mindre end 150.000 kroner for en skraldespand designet af U2-forsangeren Bono
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/helenaspand1-jpg.jpg
 Foto: Sarah Jay Weiss

Smukke Helena Christensen gav den som auktionarius, da hun og det danske firma Vipp, som bl.a. designer de berømte pedal-skraldespande, forleden holdt en stor velgørenhedsfest i New York til fordel for Tjernobyl-børn og fattige i New York.

Den tidligere supermodel bortauktionerede i alt 40 skraldespande, som forskellige artister havde udsmykket. Heriblandt tre, hun selv havde designet. En af dem fik hun 25.000 kroner for, men aftenens højdepunkt blev en, som U2 forsangeren Bono havde tegnet på og fyldt op med originale håndskrevne tekster.

Hele 150.000 kroner fik Helena Christensen skrabet ind for Bonos Vipp-spand.

Sejt stykke kunst

- Husk, hvis du investerer i en af spandene, får du ikke kun et sejt stykke kunst, og en meget praktisk skraldespand, men også glæden ved, at hver gang du træder på pedalen, kan du tænke på den livsvigtige operation, som du har været med til at gøre mulig eller på de mange trængende mennesker, som dine penge kan være med til at føde, sagde den smukke dansker inden auktionen startede til de godt 600 fremmødte mennesker heriblandt skuespilleren Julianne Moore.

- Jeg tror de fleste mennesker i min situation ville finde det helt naturligt at sige ja til de forespørgsler, der kommer omkring charity-arbejde. Jeg har været yderst heldig i forhold til mit arbejde og mit liv, så det er kun en fantastisk følelse at kunne være med til at støtte de mennesker, der vier en stor del af deres liv til at hjælpe andre. Vi har alle et ansvar, men nogen af os står måske bare i en situation, hvor forholdene gør det lettere at hjælpe til, sagde Helena i forbindelse med auktionen.

Sponsoreret indhold