Nyheder28. februar 2023

Hel by kaldt til læge efter mistanke om sygdom

En forurening fra 1962 hærger stadig i Grindsted
Grindstedværket ligger i udkanten af Grindsted og er genstand i debatten om forurening og giftdepoter i området som anses for en stor miljøkatatrofe.
Grindstedværket ligger i udkanten af Grindsted og er genstand i debatten om forurening og giftdepoter i området som anses for en stor miljøkatatrofe.
 Foto: Christer Holte/Kommision/Ritzau Scanpix

En hel by har modtaget en invitation til lægen i deres e-Boks.

Det skyldes, at borgere i Grindsted kan have fået sygdomssymptomer, efter en større såkaldt generationsforurening i Grindsted måske har påvirket befolkningen.

Det skriver DR.

Forureningen stammer fra Grindstedværket, som frem til 1962 dumpede enorme mængder tungmetaller, medicinalprodukter og opløsningsmidler i en banegrav i byen. Selv om det er længe siden, at den massive forurening fandt sted, hærger den stadig i byen, hvor den løber med grundvandet.

Undersøgelser har ellers vist, at der ikke var en stor chance for sygdom på grund af forureningen, men alligevel er borgerne i Grindsted blevet indkaldt til tjek, efter nervesygdommen ALS er observeret hos borgere.

Det tilbud har mere end 100 borger taget imod indtil videre.

– Vi tager imod dem, der har symptomer, de mener, kan skyldes forureningen i Grindsted. Så laver vi en temmelig grundig gennemgang af symptomforløbet og spørger ind til folks bekymringer om forureningen, siger Jesper Bælum, der er overlæge på arbejds- og miljømedicinsk afdeling på Grindsted Sygehus.

Sponsoreret indhold