Nyheder 13. februar 2010

Heick og Kjær: Sørger over Grethes død

Både Hilda Heick og Birthe Kjær er i dyb sorg, efter veninden Grethe Sønck i går sov stille ind
Grethe Sønck var yderst vellidt og fungerede som en mor for hele branchen
Grethe Sønck var yderst vellidt og fungerede som en mor for hele branchen
Foto: All Over

Den folkekære skuespillerinde Grethe Sønck blev i går aftes fundet død i sit hjem i nordsjællandske Rågeleje. Hun blev 80 år og vil uden tvivl blive savnet af både venner, kolleger og publikum.

- Hun var en helt vidunderlig, dejlig pige. En førsteklasses kammerat, som kunne sige sin mening på en kærlig og god måde, og komme med gode råd, fortæller Hilda Heick, der sås privat med Grethe Sønck, til DR.

- Jeg kan slet ikke forstå at man ikke kan ringe til hende længere. Hun var en mor for os alle samme. Hun var kærlig og omsorgsfuld og hang man lidt med næsen, så var hun der straks. Hun var mor-Grethe for hele vores branche. Der er ikke nogen, der kan fylde hendes plads ud, roser Heick videre, og bliver bakket om af en anden dansk sangdiva, Birthe Kjær.

- Hun havde en fantastisk empati med alle mennesker. Hun havde medfølelse og et rigtig stort hjerte. Hun var altfavnende. Det var Grethe, jeg søgte råd hos, hvad enten det var af privat karakter eller arbejdsmæssigt. Hun var jo min showbizz-mor. Hun efterlader et kæmpe savn, fastslår Birthe Kjær over for DR.

Birthe Kjær nåede i øvrigt at have Grethe Sønck som overnattende gæst 3 dage i sidste uge. Sønck var simpelthen sneet ude af sit hus, og havde søgt ly hos veninden, der i dag er meget taknemmelig over, at hun nåede at få et sidste besøg med.

Sponsoreret indhold