Hedebølge på vej: Derfor skal du IKKE sove nøgen

Foto: MEGA

Tidligere på ugen udsendte DMI varsel om voldsomt vejr, og fra i morgen rammer en hedebølge dele af Danmark, og det kan blive op til 33 grader varmt. 

For nogen betyder de varme dage og efterfølgende nætter, at det kan være svært at få sin nattesøvn, og mange tyer måske til at sove i meget lidt tøj - eller måske helt uden tøj på. 

Men ifølge en søvnekspert er det ikke hensigtsmæssigt at sove i sit Adam- eller Eva-kostume. 

- Det kan være fristende at sove uden tøj på for at holde dig kølig, men det kan gøre din søvn værre, advarer Julius Patrick, der er såkaldt Lead Sleep Physiologist på Cromwell Hospital, til Cosmopolitan

- Når du sover nøgen, så samles sveden faktisk på din krop og forbliver der. Hvor varmt det end er, når du falder i søvn, skal du huske på, at din kropstemperatur vil falde i løbet af natten, forklarer han. 

Søvneksperten anbefaler, at man sover med noget let tøj på - også selvom der er hedebølge: 

- Hvis du falder i søvn i let tøj, så absorberer det din sved, hvilket kan hjælpe med at køle dig ned, forklarer han. 

Julius Patrick anbefaler, at man dropper dynen, men sover med dynebetrækket, da det også kan absorbere sved og hjælpe til at nedkøle kroppen. 

Andre tips er, at man ikke trækker gardinerne fra, så solen ikke kan stå og bage ind på soveværelset hele dagen. 

- Hvis det er varmere indenfor end udenfor, så åbn alle vinduer, inden du går i seng for at få en brise indenfor. Det burde nedbringe rumtemperaturen en smule og gøre det nemmere for dig at falde i søvn, lyder et andet råd fra søvneksperten.  

Slutteligt anbefaler han også, at man tager et hurtigt bad inden sengetid. Det behøver nødvendigvis ikke været et koldt styrtbad: 

- Nogle oplever, at et varmt brusebad kan hjælpe, fordi det får kroppens kernetemperatur til at falde, hvilket gør det nemmere at falde hurtigt i søvn, forklarer han. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close