Nyheder19. marts 2023

Har spildt over 300 millioner skattekroner: Nu reagerer hun

Sundhedsminister "vil se på reglerne" for de såkaldt særlige pladser i psykiatrien efter tomme sengepladser
Det er et meget passende udtryk, som sundhedsminister Sophie Løhde (V) her har i ansigtet. For over 300 millioner kroner direkte "i kloaken" er trods alt en del, når pengene kunne have kommet patienterne bedre til gavn.
Det er et meget passende udtryk, som sundhedsminister Sophie Løhde (V) her har i ansigtet. For over 300 millioner kroner direkte "i kloaken" er trods alt en del, når pengene kunne have kommet patienterne bedre til gavn.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Bruger over 300 millioner kroner på ingenting

Det giver ifølge sundhedsminister Sophie Løhde (V) ikke mening, at der er tomme sengepladser i psykiatrien, når området generelt set er præget af et hårdt pres.

Det siger ministeren i et skriftligt svar søndag.

DR har søndag bragt en historie om de såkaldte særlige pladser i psykiatrien.

Det er 150 sengepladser på psykiatriske afdelinger, som er tiltænkt personer med psykiske lidelser og potentiel farlig adfærd.

- Det giver ikke mening, at der er ledige sengepladser, når psykiatrien er hårdt presset.

Sophie Løhde, sundhedsminister

Men pladserne er ofte tomme. En evaluering fra 2021 viser, at i alle år siden sin oprettelse har halvdelen af sengene været tomme.

De tomme senge har ifølge DR kostet over 300 millioner kroner indtil videre.

- Det giver ikke mening, at der er ledige sengepladser, når psykiatrien er hårdt presset, lyder det fra Sophie Løhde.

I Region Midtjylland har man blandt andet fået lov at ommærke nogle af pladserne, så de kan indgå i den almene psykiatri.

- Udfordringen med, at flere af de særlige sengepladser står tomme, er imidlertid landsdækkende, så vi skal finde en langsigtet løsning, der afhjælper problemet i alle regioner, siger Sophie Løhde i sit skriftlige svar.

- Jeg vil derfor gå i dialog med regioner og kommuner, så der ikke spildes penge på, at pladserne står ubenyttede hen, samtidig med at vi sikrer, at der fortsat er gode tilbud i psykiatrien til gruppen af mennesker med psykiske lidelser, som de særlige sengepladser er tiltænkt.

Sponsoreret indhold