Hans Pilgaard efter vildt optrin: Jeg vil gøre det igen

Hans Pilgaard forsvarede en hjemløs fredag den 13. juni - og han ville gøre det igen, siger han nu

Hans Pilgaard forsvarede en hjemløs fredag den 13. juni - og han ville gøre det igen, siger han nu

Foto: Kaspar WenstrupFredag fik metrobrugerne på Kongens Nytorv i København en oplevelse, de sent vil glemme. To piger hånede en sovende hjemløs - og dét fik den populære og ellers så rolige TV-vært Hans Pilgaard op i det røde felt.

Han råbte først "Hvad bilder I jer ind - opfør jer dog ordentligt" til de to unge piger, som svarede hånligt tilbage til den populære vært på Hvem vil være millionær-programmet.

LÆS OGSÅ: Piger hånede hjemløs, men så trådte Hans Pilgaard til

Dette fik Hans Pilgaard til at blive endnu mere vred over pigernes opførsel - både over for ham, men også over for den sagesløse hjemløse. Han råbte derfor "Hvad fanden er det I bilder jer ind? Hvordan er det, I opfører jer? Opfør jer dig ordentligt. At råbe af en stakkels hjemløs. Hvad fanden har I gang I?", inden pigerne smuttede fra stedet.

Det voldsomme optrin, som blev filmet og siden publiceret på BTs hjemmeside, har allerede nu fået tusindvis til tasterne. Langt størstedelen støtter Hans Pilgaards valg om at forsvare den hjemløse.

Og nu uddyber TV-værten optrinnet på sin Facebook-profil. Her skriver han blandt andet, at han sagtens kan "leve med, at hun råber, "jeg har lyst til at spytte dig i fjæset" og kalder (ham) "bøssekarl".

- Hvad jeg IKKE kan leve med er, at vi er nået dertil, hvor vi tramper på de allersvageste i samfundet for sjov og så ikke en gang kan stå ved det og undskylde. Ja vi skal tale ordentligt til andre mennesker, skriver Hans Pilgaard på Facebook og tilføjer:

- Men ja jeg står ved de grimme ord, jeg brugte, og jeg vil gøre det igen. Ja jeg vil til hver en tid stå ved at beskytte en hjemløs eller andre svage udsatte mennesker mod den slags arrogante opførsel som både gør mig vred og trist. Ja hvad er det for en slags mennesker der synes, det er okay at råbe ad en hjemløs der sover. Hvad fanden er meningen?!

- Om vi er fabriksarbejdere, studieværter eller hjemløse, så er vi alle mennesker og skal behandle hinanden med respekt og værdighed. Og ræk en hånd ud til dem der ingenting har - i stedet for nedværdigende at råbe dem hånligt ind i ansigtet, skriver Hans Pilgaard og slutter:

- Vi er lige vågnet og er så småt ved at opdage den massive opbakning og de meget kærlige og indignerede reaktioner der overbeviser os om, at vi endnu ikke er fortabte, og at der endnu er håb om en lidt bedre verden i morgen. Tak! Pas godt på jer selv og hinanden derude og herinde - ikke mindst dem der har brug for det!

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close